Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vklad do katastru na základě dědického řízení

Zdravím,
v dědickém řízení jsem po otci, který se již před dlouhou dobou rozvedl s mou matkou a znovu se oženil (bezdětné manželství) zdědil podíly na zahradě, provozovně a bytové jednotce. S jeho manželkou jsem se při dědickém řízení dohodl...a tak to bylo také zapsáno, že si nechám jen podíl na bytové jednotce, zahradu a provozovnu si ponechá jeho manželka a vyplatí podíly.
Včera mi přišlo oznámení z katastru, že bylo zahájeno řízení ale týká se jen zahrady. Čekal bych, že bude zahájeno řízení o bytové jednotce kde budu spoluvlastníkem. Přitom v náhledu do katastru je u bytové jednotky uvedeno že "Objekt je dotčen změnou právního vztahu" ovšem s odkazem na pozemky zahrady.
Vůbec tomu nerozumím a prosím o nějaké vysvětlení.
Děkuji.

EDIT: Je možné nějakým způsobem donutit pozůtalou manželku k okamžitému vyplacení peněz, které jsem v dědictví získal? Ačkoliv na vyplacení má a prostředky nejsou vázané žadnou výpovědní lhůtou, zdržuje vyplacení a nekomunikuje se mnou. Dle rozhodnutí na to sice má maximálně tři měsíce, ale dva měsice už uplynuly a nic se neděje.

Předmět Autor Datum
Nejlépe asi bude dohodnout si na katastru termín, vzít patřičné dokumenty a projednat to přímo na ka… nový
nagios 21.11.2018 13:59
nagios
Zdravím, děkuji za odpoveď. Dnes jsem byl na katastru. Opravdu maximálně vstrícná úřednice (škoda, ž… poslední
Dědic 21.11.2018 18:02
Dědic

Nejlépe asi bude dohodnout si na katastru termín, vzít patřičné dokumenty a projednat to přímo na katastru. Času není nazbyt - ochranná lhůta, během níž nesmí být právní poměry v katastru dotčeny žádnou změnou, je jen 20 dnů. Při zjištění, že se děje něco nekalého, doporučuji neprodleně se obrátit na advokáta.
Jestliže manželka Vašeho otce má na vyplacení lhůtu tři měsíce, nemůžete ji nutit, aby peníze vyplatila dříve. Urgovat, resp. začít vymáhat vyplacení můžete až po marném uplynutí této lhůty.

Zdravím,
děkuji za odpoveď. Dnes jsem byl na katastru. Opravdu maximálně vstrícná úřednice (škoda, že jsem jí nekoupil kafe nebo čokoládu) mi vysvětlila a ukázala, že žádost o vklad je v pořádku. Jen systém, který generuje oznámení o zahájení řízení opomenul přiřadit k bytové jednotce i místo...město. V té změti parcel, míst a čísel to i ona našla po delší době.
Takže vyřešeno a ještě jednou děkuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru