Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Právo reklamovat boty, když propouští vodu

Koupil jsem si před rokem boty, chodil v nich málo, většinou v suchu, ale až teď po roce jsem zjistil, že mají zásadní chybu: Dostává se do nich voda a pokusil se zjistit proč: tím způsobem, že že mezi gumovou vrstvou podrážky a koženou svrchní vrstvou je jakási "mezivrstva" asi z neošetřené kůže, která nasákává vodu. A toto pořadí vrstev je vidět po celém obvodu boty (asi jako řez skálou): Podrážka - kurvítková kůže - skutečná svrchní kůže (mezitím nejspíš vrstvy lepidel ) a fortelně prošitou poctivou obuvnickou nití.

Ta vody se do nich dostane po obyčejné chůzi v dešti (ani nechodil jsem trávou ani do louží), tím, jak nejspíš kapky vody dopadají na náhodná místa boty, dopadnou i do tohoto rozhraní a nasáknou se dovnitř, výsledkem je mokrá bota. Svrchní kůže vodu vůbec nepustí, přes ní to nejde. Přes podrážku logicky taky ne.

Z toho vyplývá, že nepůjde o nějaké poškození boty, ba ani o skrytou vadu (možná třeba ano ale...), ale řekl bych, že je to bohužel takhle špatně navržená bota, která není schopná ochránit nohu v případě deště.

Dá se tedy úspěšně vrátit / reklamovat ta bota, pokud se do ní i při běžné chůzi v dešti (není nutná ani chůze v trávě či loužích) dostává voda?
Změna kategorie, původně: Ochrana lidských práv (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nikdo neuhodne, jestli bude reklamace úspěšná a reklamovat se můžou i boty, které vodu nepropouští.… nový
karel 04.12.2018 09:49
karel
Voda se do boty dostává právě tím prošitím (dírkami po vpichu jehly). Kdysi, když jsem si kupovala t… nový
orchidej 04.12.2018 11:37
orchidej
Ono by to snad mělo záviset případ od případu? Vždyť neplní základní funkci. Cena 1400, A právně by… nový
Libouš Rohlík 04.12.2018 16:33
Libouš Rohlík
Reklamovat - rozhodne prodejce. Pokud rozhodne jinak,než čekáš,potom použít znalce. Ale to už poleze… nový
forestek 04.12.2018 16:40
forestek
Dopručuji nejprve prostudovat záruční list (příklad zde), zejména části "Vycházková obuv"a "Zimní ob… poslední
jirka44 04.12.2018 17:33
jirka44

Voda se do boty dostává právě tím prošitím (dírkami po vpichu jehly). Kdysi, když jsem si kupovala takto prošité boty, mě na to prodavačka speciálně upozornila. Od té doby takové boty nekupuji.
Podle mě reklamace uznaná nebude.

Ono by to snad mělo záviset případ od případu? Vždyť neplní základní funkci. Cena 1400, A právně by se vracely nebo reklamovaly? Případně jak v praxi provést jedno z toho - čím se to liší

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru