Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spor o topení s pronajímatelem

Dobrý den,

pronajímatel (právnická osoba) topí v objektu plynovým kotlem tak, aby teplota dosahovala 19°C při stupni 5 (max) na regulační hlavici radiátoru. Nájemce (právnická osoba) požaduje teplotu vyšší a tak si přitápí přímotopy. Nájemce navrhuje dvě varianty:
1. stav zůstane zachován, ale nájemce dostane slevu na nájemném (náklady na individuální vytápění elektřinou jsou vyšší než na centrální vytápění plynem),
2. pronajímatel zvýší teplotu tak, aby při stupni 5 byla teplota v místnosti alespoň 23°C a nájemce samozřejmě bude platit spotřebu tepla dle skutečnosti.

Otázka zní, zda se lze nějak domáhat jedné z těchto variant, protože pronajímatel o tom nechce nic slyšet.

Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Určitě se jedná o teplotu v bytě, nikoliv na pracovišti, jak někteří reagují. Je úplně jedno, co Vám…
milan.cukrar 17.12.2018 16:14
milan.cukrar
"Určitě se jedná o teplotu v bytě, nikoliv na pracovišti"...Moja domnienka, že sa jedná o pracovište…
ok 17.12.2018 16:43
ok
Hledat jiného pronajímatele je samozřejmě řešení, ale tak jednoduché to zase není. poslední
qdj 17.12.2018 19:34
qdj

"Určitě se jedná o teplotu v bytě, nikoliv na pracovišti"...Moja domnienka, že sa jedná o pracovište vyplýva z toho, že nájomca je právnická osoba (tak je to v otázke). To samozrejme nič nemení na tom že ten priestor prípadne môže byť aj bytová jednotka. Je to jedno, čo to je. Ak prenajímateľ nedokáže splniť štandardné požiadavky nájomcu, tak nájomca by si mal hľadať iného prenajímateľa. V dnešnej dobe by to nemal byť žiaden problém. A termostatická hlavica je tam nato, aby si teplotu mohol nastaviť nájomník a nie aby to nastavoval majiteľ objektu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru