Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Spustil se mi alarm v hyperqelbu.

Koupil jsem si lahev whisky za čtyři stovky (myslím, že ta značka stála ještě nedávno tři stovky, ale naše životní úroveň se od té doby zvýšila:-D Koukal jsem, jestli na ni není nějaké udělátko proti krádeži, žádné jsem neviděl, ale u kasy, když jsem ji platil zablikalo světélko, co si o něm myslím, že signalizuje deaktivaci těhle udělátek. Ale když jsem procházel bezpečnostní branou u východu, tak brána začala blikat a houkat. Většinou se tam poflakuje sekuriťák, zrovna tam nebyl, asi si odskočil na WC nebo na frťana, nic se nedělo, tak jsem šel dál.
Zajímá mne, jestli mám nějaké povinnosti, pokud tu bránu z nějakého důvodu rozhoukám a nikdo z personálu mne nezačne opruzovat.
Případně mne napadlo, co kdybych tu whisky zaplatil, měl na to účtenku, ale kámoš si ji pronesl pod bundou, tu odkódovanou bych si s ním za pokladnou vyměnil, u východu houkal, ale při kontrole předložil účtenku o zaplacení?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Povinnost nemas, tiez sme hukali v Tecu pred par dnami, ale bol tam hlk a nikto si to nevsimol, doko…
fleg 07.01.2019 11:48
fleg
Taky se nám stalo, že nám zapomněli bazmek sundat a našli jsme ho až doma. Už asi dvakrát. Je to pla… poslední
Prasak 08.01.2019 19:38
Prasak

Povinnost nemas, tiez sme hukali v Tecu pred par dnami, ale bol tam hlk a nikto si to nevsimol, dokonca ani ja. Na oteplovackach pri dcere nedala predavacka dole ten bezpecnostny bazmek, pretoze najnovsie v Tescu nakupujem so snimacom ciarovych kodov (nakupujes a tovar si pipas sam a u pokladni len odovzdas skener), takze sa na to pozabudlo.
Sranda bola, ze manzelka nechala doklad v kosiku a ked sme boli v druhom Tescu ziadat o to odcvaknutie tak robili problemy, co mi pride zase celkom logicke.
Inak som zistil, ze ten bazmek je magneticky a staci mat doma vhodny magnet a uvolnis ho...ja som zrovna nemal. Vacsi borci tie bazmeky palia zapalovacom a ked zhori plast rozberu to, najvacsi borci na nete mlatia do toho kladivom.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru