Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vycestování z ČR při nemocenské

Dobrý den.
Jsem na nemocenské po těžkém pracovním úrazu(amputace části ruky) už osm měsíců. Je předpoklad že moje nemocenská bude ještě delší dobu trvat. Vzhedem k tomu, že moje rodina neměla díky mému úrazu žádnou dovolenou, mohu během mé nemocenské vycestovat mimo ČR? Pokud ano, tak za jakých podmínek. Děkuji Jan

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Informoval bych se i na své pobočce ČSSZ/OSSZ, protože během nemoci chodí na pacienta kontroly - na…
L-Core 08.01.2019 16:35
L-Core
Podle všeho to vyloučené není. OSSZ vydává souhlas a ošetřující lékař to musí povolit. http://www.le…
karel 08.01.2019 16:40
karel
To mě docela překvapuje. ale, jak píšu… nikdy jsem se s tím nesetkal, prostě to nevím :) A u pracov… nový
L-Core 08.01.2019 18:09
L-Core
Informuj se jak tady píšou v předešlých příspěvcích. Z úřadu chodí kontrolovat i vozíčkáře po ochrnu… nový
nerady 08.01.2019 21:04
nerady
Z vlastní zkušenosti(staré cca 2 roky!!!) Zažádat obvodního lékaře o změnu pobytu v trvalé pracovní… nový
Agre 09.01.2019 17:47
Agre
...anebo zažádat o lázeňský pobyt. mě teď napadlo. poslední
Agre 09.01.2019 17:49
Agre

Informoval bych se i na své pobočce ČSSZ/OSSZ, protože během nemoci chodí na pacienta kontroly - na místo, kde se bude pacient zdržovat. Zda a jak na přechodnou dobu toto místo změnit. Informoval bych se (být tebou) telefonicky a anonymně.

Osobně si myslím, že to spíše nepůjde (zkušenost ale nemám), obzvláště ne, jedná¨li se o pracovní úraz. Přerušení nemoci, dovolená, opětovná nemoc... to je také nesmysl.

Na tvém místě bych dovolenou oželel. Až ti po skončení nemoci přijdou peníze ze zákonného pojištění zaměstnanců (prac. úraz), bude to dostatečná "omluvenka" strádající rodině. Nedávno jsem vyřizoval odškodné zaměstnanci, marodil cca rok a čtvrt a dostal čtvrt mega.

To mě docela překvapuje. ale, jak píšu… nikdy jsem se s tím nesetkal, prostě to nevím :)

A u pracovního úrazu bych byl dvakrát opatrný. Ona by se také mohla(??) ozvat Kooperativa, že když nemocný může jezdit po dovolených (pořád nevíme, jak má ta dovolená vypadat: zda pobyt na jednom místě nebo "okružní cesta po státě XY"), nebude platit doplatek do průměru. To také nevím, jen uvažuji… a hledat také nebudu.

Informuj se jak tady píšou v předešlých příspěvcích. Z úřadu chodí kontrolovat i vozíčkáře po ochrnutí dokud jim nedají invalidní důchod. Domnívám se, že při tvém zranění by neměl být problém se souhlasem. Nevím kdy chceš jet na dovolenou, ale bacha na uplynutí jednoho roku. Po 12 měsících marodění musíš před posudkového lékaře a pokud nemáš problémy tak se tě budou snažit uschopnit a tlačit do pracovního procesu, takže s dovolenou kvaltovat.

Z vlastní zkušenosti(staré cca 2 roky!!!) Zažádat obvodního lékaře o změnu pobytu v trvalé pracovní neschopnosti, je na to podobný papír jak neschopenka, který s doktorem vyplníte, zadáte tu adresu. Ten to pošle na ČSSZ a je na jeho uvážení zda vám povolí vycestovat, třeba z léčebných důvodů= to se na ten formulář píše. S tímto úrazem, ještě jestli to je někde u moře, nejlíp v lázních po konzultaci s lékařem můžete vycestovat, dál je to stejný jako zde. musíte se zdržovat pouze na uvedené adrese.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru