Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Ukončení HPP za divných podmínek

Dobrý den,
obracím se na přítomné s radou nebo spíš prosbou jak řešit situaci kterou se budu snažit věrně popsat.

Žádost o výpověď z mojí strany podána zaměstnavateli 9.října 2018...počítal jsem s klasickou výpovědní lhůtou 2 měsíců.

*Teď problém v tom že pro mě v nastávající době zaměstnavatel neměl práci, respektive práce by byla. ale ne "minuty", které by mi pokryly potřebný výkon.

*Několikrát jsem žádal o propuštění dohodou. Byl bych klidně šel rád na Úřad práce, navíc už se mi rýsovalo jisté nové zaměstnání.

*Nebylo mi vyhověno ,důvod dodnes nevím, bylo mi navrhnuto ať jdu na neschopenku. S lístkem na peníze jsem opět žádal o propuštění dohodou, opět mi
nebylo vyhověno a znova doporučeno dál být na neschopence, už mě samotnému bylo blbé si u doktora vymýšlet si nemoci.

*Diky pracovní neschopnosti jsem nemohl podstupovat potřebná vstupní vyšetření u "nového" zaměstnavatele.

*Zmíním opět to, že mi nebylo dáno žádné písemné písemné vyjádření, zda souhlasí s mojí podanou žádostí o výpověď, tudíž jsem počítal s koncem pracovního poměru maximálně do konce roku 2018. Navíc díky křížení dovolené mého obvodního lékaře a firemní dovolené a následné apelaci na vyšší management firmy jsem ukončil neschopenku k 2.1.2019 a to dohodou v ten samý den i HPP.

*Při vyřizování tohoto ukončení jsem musel podstoupit proceduru "výstupu" a po té počkat na podpis někoho z vyššího managementu firmy, který nebyl možný
až po vyřízení té výstupní procedury.

*Vše probíhalo v pořádku až do doby, kdy jsem odevzdával nářadí, zde se mi najednou objevilo manko za neodevzdané nářadí ve výši 8000 Kč a odpovědný pracovník odmítl výstupní list za výdejnu nářadí podepsat.

*Souhlasil jsem s tím že se pokusíme chybějící nářadí dohledat společně, strávil jsem tím ve firmě další 2 dny(8.1. a 7.1). výsledek byl stejný a byl jsem nucen odpovědným pracovníkem k dalšímu hledání(ještě další den 9.1.), jinak že mi výstupní list nepotvrdí.

*9.1. už jsem měl mít nástup do nového zaměstnání, bohužel díky tomuto "manévru" se tak nestalo. Nemám ani potřebné dokumenty k nastoupení ÚP a nějakému dalšímu řešení s nastávajícím zaměstnavatelem.Navíc jestli správně tuším registrace bez postihu na ÚP je 8 dní.

Tak teď k dotazům na Vás přítomné a znalé:

*S čím můžu počítat že se dál bude dít?
*Je tohle vůbec standartní postup, nebo jak se standartně zachovat?
*Co s dovolenou z minulého roku, která se mi díky pracovní neschopnosti nevyčerpala, v takovéto situaci? Mám nárok na proplacení?

Děkuji za reakce

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny