Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem praca V PSS

Práce na živnosťák je alespoň v čechách snad už zakázaná. (Poble benešovského podnikatele Švarce, který to svojí aférou počátkem devadesátých let proslavil, se tomu v čechách říká švarcsystém.) Ne že by se ji podařilo vymýtit, ale i tam, kde se udržuje, je to pořád někde na hraně zákona a je jenom otázkou času, kdy si finančák došlápne na další.
Stavební a důchodové spořitelny mají tu nevýhodu, že jejich potenciální klienti tohoto věku mají rodiče, nebo možná prarodiče, kterým nějaký takový "produkt" už skončil a protože jim ho prodal nějaký obchodní zástupce takového typu, tak s ním nebyli spokojení. Navíc, jak už tu bylo napsáno, kdo chce spořit, hledá veškeré informace na webu, a ve věkové kategorii ±25 to snad platí absolutně.

Jde o to, že když to budete dělat jako živnost a ne jako zaměstnanec, máte jen to, co si vyděláte, což se právě bojím, že bude skoro nula. Trh je v tomto ohledu nasycený.

Nevím jak to máte na Slovensku s podnikáním, ale já bych v čechách nešel do žádné živnosti. Ani v oboru, ve kterém jsem vyučený. Natož jako finanční poradce, kterého málokdo vyhledává, spíš je každý odhání.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny