Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pojistná událost, viník se zákazem řízení.

Dobrý den, mám problém, pán mne dnes 27.1.19 v cca 10hodin dopoledne naboural (vozidlo bylo zaparkované u domu - na veřejné komunikaci (neporušovalo zákon) ) když ujízděl strážníkům městské policie osobním automobilem své manželky(dále oa).
Pán má údajně podmínku a zákaz řízení (což je vlastně důvod proč ujížděl).

Na místě pachatele zadrželi, vyčkali na státní policie která odvezla pachatele - vozidlo má údajně pojištěné u pojišťovny direct.
Mé vozidlo Peugeot 508 2014(dále "vozidlo") je pojištěno u české podnikatelské pojišťovny (dále čpp) včetně havarijního pojištění jako vozidlo taxislužby - můj aktuálně hlavní a vlastně jedinný zdroj příjmu.
Policisté z dopravního oddělení nehodu nafotili a dále mi oznámili že mi pošlou veškeré informace na email který jsem jim sdělil - email zatím nikde.

Po kontaktování mé pojišťovny (čpp) mi bylo sděleno že mám kontaktovat pojišťovnu viníka (direct) - bohužel pracují jen v pracovní dny.

Zítra se pokusím kontaktovat policii čr ohledně této záležitosti kde váznou nějaké doklady k nehodě.

Otázka zní, jak dostat co nejrychleji finance ? (měl jsem na začátku roku vysoké výdaje (pojištění za vozidlo, náklady na stěhování do jiného bytu, oprava vozidla)
Jak uplatňovat ušlý zisk ? - v případě že mohu doložit příjem dle taxametru, za jaké období(zpětně logicky)
Mohu uplatňovat něco dalšího mimo částky na opravu vozu (cca 150-200tisíc kč>poškozené dveře přední i zadní, práh i blatník - na pravé straně obě alu kola + 1x pneu) a ušlého zisku ?
Děkuji.

Předmět Autor Datum
Urychlit to můžete tím, že budete jednat s pojištovnou a dodáte jim potřebné dokumenty. Mají zákonno… poslední
milan.cukrar 28.01.2019 06:18
milan.cukrar

Urychlit to můžete tím, že budete jednat s pojištovnou a dodáte jim potřebné dokumenty. Mají zákonnou dobu na vyplacení, pokud budou mít všechny podklady.
Zkuste se obrátit na svoji pojištovnu, abyVám pomohla se vším. Některé pojistovny to dokonce zařídí za Vás.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru