Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Platba faktury

Ti dám taky jeden příklad. Podobný ale v principu stejný.

RD 5+2, společný plyn, voda, elektřina avšak má 2 majitele(sestry)
Stálí obyvatelé jsou jejich matka, jedna ze sester, syn(já) /// bratr / sestra matky a její děti dojíždějí na víkend.

Při vyúčtování kdy jsme každý rok dopláceli plyn(jen topení) +/- 28000,- ze začátku vše hradila matka z invalidního důchodu+ starobního důchodu její matky(inkaso 3700,-/měs.)=našetřených peněz těchto 2 osob bylo vše v pořádku.

...[b]a to včetně celkového inkasa za vodu a elektriku k tomu[/b].

Postupem času když už všichni vyděláváme si matka řekla, nebo jí spíš někdo správně poradil chtít vypomoct s těmito platbami.

+bratr, argument=dojíždím jen na výkend, mám svého placení dost jinde, v pondělí ráno stejně odjedu.
+sestra matky argument=bydlíte tu díky tomu že tu půlku kvůli mamce nechci prodat aby nemusela do pečováku a v neděli večer stejně jedeme pryč.
+děti setry matky argument=jsme tu jen na návštěvě za babičkou v neděli odjedeme.

Tím pádem veškeré výdaje za energie padají na mě, matku a babičku.

Zase někdo tedy mamce poradil že se má zkusit dohodnout=ústně, na tom že my budeme platit ty energie a "protistrany" výdaje na údržbu domu, opravy plotu,jiné opravy, natření střechy, sekání trávy,nové vchodové dveře,... Toto vyšlo akorát že údržby jsme dělali z dobrý vůle my sami a schovávali účtenky.

Pak při požadování proplacení aspoň materiální hodnoty jsme se stejně handrkovali a to i tím způsobem že třeba plot měl barvu tmavě hnědou a byl dřevěný místo toho aby byl železný a zelený a vchodové dveře nejsou polstrovaný ale plastový.

Dopadlo to tak že je u právníka sepsaná dohoda a to že matka(spoluvlastník) bude dál hradit energie a její sestra(spoluvlastník) náklady na údržbu domu ale až po společném schválení.

Jak už si to dostanou z nás jako dalších uživatelů se neřešilo=zatím to funguje bez dalších právních dohod.

Nic. Tohle co jsem tu psal je taková rada jak se zkusit dohodnout s protistranou na chodu toho domu. Proto jsem ptal jestli je to rodina, která má nějaký dědický stav k tomu domu nebo ne. Protože jednou někdo kdo nechce platit stejně bude mít nárok nebo se ho bude dožadovat na část té nemovitosti a s prominutím pokud paní se nechá uchlácholit a bude nadále muset hradit doplatky sama pak s ní ještě "vyjebou".

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny