Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odmítnutí vyšetření odborným lékařem kvůli jiné pojišťovně.

Dobrý den.
Manželka dnes navštívila svého proktického lékaře s bolestmi kloubů, který ji poslal na vyšetření k ortopedovi ve stejném městě s tím, že už ani nemá chodit do práce a má přinést co nejdříve výsledky. Manželka 1,5h čekala v čekárně, když jí poté v ordinaci lékař řekl, že nemá s naší VOzP pojišťovnou smlouvu a že jí nevyšetří, že se má objednat k někomu, kdo má smlouvu s VOzP.

Chtěl bych se zeptat, zda je takovéto jednání běžné - že se musí pacient objednávat k lékařům podle toho, jak oni mají uzavřené smlouvy s pojišťovnami i v případě, že se jedná o vyšetření na doporučení od praktického lékaře. Pro manželku to znamená, že jí nejbližší ortoped (30km od místa bydliště) vezme na vyšetření až v pátek odpoledne, tedy k praktickému lékaři se dostane s výsledky nejdříve v pondělí, tj. za 5 dní? Jak je možné, že si platíme zdravotní pojištění a když potřebujeme vyšetřit, tak si nás posílají lékaři mezi sebou jako horký brambor?

Děkuji předem za informaci. Jan A.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
jde nějak udělat, aby se tedy tyhle nesmysly neplatily? nový
zasoby 21.03.2019 22:15
zasoby
Změnit pojišťovnu - když jdu koupit rohlíky do Alberta, taky je nepůjdu zaplatit do Lídla ;-) Jediná… poslední
Kachlík 22.03.2019 18:06
Kachlík

Změnit pojišťovnu - když jdu koupit rohlíky do Alberta, taky je nepůjdu zaplatit do Lídla ;-)
Jediná výjimka je akutní ošetření (na to mají pojišťovny fondy, a akceptují požadavek na úhradu i od NEsmluvního lékaře, a obvoďák asi nebude řešit, s kým má specialista smlouvu, a s kým ne) - to ale není případ objednaného vyšetření…

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru