Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agoda přeplatek

Dobrý den,
Skrze aplikaci Agoda jsem si objednal okružní cestu lodí pro mě a přítelkyni. Vykalkulovaná částka byla 16 611,60Kč. Vše souhlasilo a já se pro klid rozhodl zaplatit rovnou kartou. Z karty mi byla stržena částka 17 459,48Kč. Když jsem se zeptal na podporu Agody, zjistil jsem, že částka má prý vycházet z ceny 677,11 Euro a prý si mám zkontrolovat převodní kurz banky. Přeci když dostanu nabídku v Kč a zaplatím opět v Kč tak tam nelze cpát žádná eura, že ? Mám pocit podvodu. Jejich aktuální nabídka stále vychází ze stejné ceny. Mají pravdu oni ? Mám právo se nějak bránit ?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě teda se na výpise a v IB ukazuje částka jak přišla, pokud je řekněme ve forintech, vidim v poznám… poslední
ml1 11.04.2019 13:57
ml1

Mě teda se na výpise a v IB ukazuje částka jak přišla, pokud je řekněme ve forintech, vidim v poznámce forinty (odečtené jsou pak koruny podle kurzu banky), pokud je v eurech, tak beru platební kartu, kterou mám k eurovému účtu (proto ho také mám).
Tedy oni vám nabídli částku podle kurzu 24.50 (no kdy takový naposledy byl?) a účtujou vám podle kurzu 25.80 což se dá považovat za docela dobrý kurz (jen 20 haléřů nad středem čnb). Ale otázkou je, proč Vám nabízeli částku v korunách a ne v eurech s tím, že přepočet do korun je pouze orientační. A také je otázkou, jakou platbu jste autorizoval, mě se teda při platbě kartou ukazuje a pokud to jde přes sms ověření tak je to i v té smsce, jakou částku potvrzuju.

Převodní kurz vaší banky je naprosto v pořádku, já bych u své banky takový asi těžko dostal (momentálně je 26.23 a pod 26 to už dávno nebylo), což je také důvod, proč mám i eurový účet. Spíš je otázkou, proč oni mají takovýto kurz, kterým matou zákazníky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru