Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agoda přeplatek

Dobrý den,
Skrze aplikaci Agoda jsem si objednal okružní cestu lodí pro mě a přítelkyni. Vykalkulovaná částka byla 16 611,60Kč. Vše souhlasilo a já se pro klid rozhodl zaplatit rovnou kartou. Z karty mi byla stržena částka 17 459,48Kč. Když jsem se zeptal na podporu Agody, zjistil jsem, že částka má prý vycházet z ceny 677,11 Euro a prý si mám zkontrolovat převodní kurz banky. Přeci když dostanu nabídku v Kč a zaplatím opět v Kč tak tam nelze cpát žádná eura, že ? Mám pocit podvodu. Jejich aktuální nabídka stále vychází ze stejné ceny. Mají pravdu oni ? Mám právo se nějak bránit ?

Předmět Autor Datum
Nevím, jak přesně to je, jak popisuješ, ale podobná situace je i na paypalu a bývá to chyták a nepře… nový
asusy 28.03.2019 09:53
asusy
Posílám konkrétní případ. Jak jde vidět je částka účtována v CZK. A z karty stažená částka je napros… nový
Petrklíč 28.03.2019 10:04
Petrklíč
Zde je vyjádření Agody. Thank you for contacting us. We are recheck this booking we are charge the… nový
Petrklíč 28.03.2019 10:25
Petrklíč
Mě teda se na výpise a v IB ukazuje částka jak přišla, pokud je řekněme ve forintech, vidim v poznám… poslední
ml1 11.04.2019 13:57
ml1

Nevím, jak přesně to je, jak popisuješ, ale podobná situace je i na paypalu a bývá to chyták a nepřehledné. Měl bys zjistit, zda byla u tebe účtována Kč nebo $ nebo €. Vždy mi vycházelo platil levněji v původní měně (paypal používá méně výhodný kurz a člověk na to musí vždy myslet, přepnout účtování do $, mají to "schované" nevím už o kolik, ale tipl bych při kurzu 20 Kč za $/€ to bylo 0.3-0.8Kč/$/€).Někde píšou, že přepočet je orientační.

Navíc, pokud jsi platil kartou, měl bys vidět, kolik platíš a v jaké měně při potvrzování.

Dál bych doporučil se podivívat, jestli proběhla 1 transakce nebo víc (to dělá ebay, při zahraničním posílání, že je tam druhá platba za poštovné a clo.).

Zde je vyjádření Agody.

Thank you for contacting us.

We are recheck this booking we are charge the amount EUR 677.11.
And this amount you can check from our confirmation email as well.

You are choose the currency EURO so we are use the EURO amount and charge to you.

But if your credit card use the currency CZK , please kindly recheck with your credit card
about the currency exchange rate.

Mě teda se na výpise a v IB ukazuje částka jak přišla, pokud je řekněme ve forintech, vidim v poznámce forinty (odečtené jsou pak koruny podle kurzu banky), pokud je v eurech, tak beru platební kartu, kterou mám k eurovému účtu (proto ho také mám).
Tedy oni vám nabídli částku podle kurzu 24.50 (no kdy takový naposledy byl?) a účtujou vám podle kurzu 25.80 což se dá považovat za docela dobrý kurz (jen 20 haléřů nad středem čnb). Ale otázkou je, proč Vám nabízeli částku v korunách a ne v eurech s tím, že přepočet do korun je pouze orientační. A také je otázkou, jakou platbu jste autorizoval, mě se teda při platbě kartou ukazuje a pokud to jde přes sms ověření tak je to i v té smsce, jakou částku potvrzuju.

Převodní kurz vaší banky je naprosto v pořádku, já bych u své banky takový asi těžko dostal (momentálně je 26.23 a pod 26 to už dávno nebylo), což je také důvod, proč mám i eurový účet. Spíš je otázkou, proč oni mají takovýto kurz, kterým matou zákazníky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru