Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej virtuálního kreditu

Dobrý den,

jsem streamer na herní platformě Twitch, zároveň mám vlastní webové stránky, kde mám v plánu prodávat svůj vlastní merchendising a digitální produkty. Vyhotovení platební brány nebude problém, stejně tak vytvoření internetového eshopu na jednotlivé produkty. Chtěl bych realizovat myšlenku, že zákazník si u mě bude moct za peníze kupovat virtuální body / kredity na mém webovém portálu, které se budou později dát vyměnit za určité digitální produkty nebo přímo merchendising samotný (zde je problém, neboť se jedná o "nákup" fyzické věci za virtuální kredity, které vlastně nemají / nemohou mít hodnotu).

Uvedu příklad myšlenky, jak by to celé fungovalo.

Zákazník si koupí 5000 virtuálních bodů za 500 kč. Na ty dostane fakturu. 1000 bodů vymění za digitální produkt (software, hra, audiostopa...), za 3000 bodů si vyzvedne fyzickou věc (merchendising) a za zbylý počet bodů pošle donate / podporu do mého živého vysílání (podpora se ukáže na streamu jako upozornění pro diváky, kdo a jakou částku podpořil).

Problémy jsou tedy dva. Bude možné vyřešit poskytnutí fyzické věci na mém eshopu za virtuální body? Bude možné z určité části bodů poslat částku zpátky jako donate na živé vysílání? Zde je kámen úrazu, že by se podpora ukazovala v korunách, tudíž by porušila tu vlastnost, že body nemají reálnou peněžní hodnotu.

Rád bych našel řešení, které by bylo právně správné.

Předem děkuji za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
a jak to udělat, aby z toh odaň nebyla? poslední
SPOALO 03.04.2019 14:10
SPOALO

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru