Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sčítání lidu vs. GDPR

Ahoj,

bude od nás muset stát mít v následujícím sčítání lidu v roce 2021 souhlas se zpracováním údajů?
Pokud ano, asi by to byla velká komplikace, kdyby nemohl zpracovat data lidí, kteří souhlas neudělili a celé sčítání bojkotují. :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nějak jsem to nestudoval ale dokonce si to stát pojistil nějakou novelou či novým zákonem, že všichn… nový
nerady 06.04.2019 21:24
nerady
Vyplním, stát se musí poslouchat. Píšu tam náhodné údaje a zabere to asi minutu, nakonec to dělám za… nový
karel 06.04.2019 21:46
karel
Tak je to správné. :-D nový
lins 06.04.2019 22:00
lins
Taky možnost. :-D nový
lins 06.04.2019 22:01
lins
Koukám do formulářů sčítání z roku 2011 a nenapadá mě, které tam uváděné věci by bylo dobré před stá… nový
L-Core 07.04.2019 06:32
L-Core
Asi není problém sčítání osob ale údaje o domě. Bod 8 a 9 (kanalizace a vytápění), může být použito… poslední
nerady 07.04.2019 12:05
nerady

Nějak jsem to nestudoval ale dokonce si to stát pojistil nějakou novelou či novým zákonem, že všichni musí dotazník vyplnit. Tak přemýšlím zda mě při vyplňování dotazníku nenavštíví nějaká nemoc jenž snižuji IQ.

Koukám do formulářů sčítání z roku 2011 a nenapadá mě, které tam uváděné věci by bylo dobré před státem tajit, leda snad náboženské vyznání (jeho vyplňování je ale dobrovolné). Moje jméno? To že vlastním barák? Že nemám výtah? Že nejsem zaměstnanec? Že jsem ženatý? Tohle všechno stát přece tak jako tak ví.

Pamatuji si na sčítání hluboko za komunistů, tam se mj. vypisovaly i politické postoje (do roku 39, do roku 48, 68, po bratrské pomoci atd.), vlastnictví TV, pračky,atd.

Asi není problém sčítání osob ale údaje o domě. Bod 8 a 9 (kanalizace a vytápění), může být použito státem proti vlastníkovi. Nyní úvaha o zjišťování spotřeby el. energie v Praze je toho zářným příkladem. Pokud tedy vlastník uvede např. žumpu může počítat s kontrolou o počtu a objemu vývozu žumpy. Pokud spaluje fosilní paliva tak zase s možností využití těchto údajů ke kontrolám. To srovnávám jen co bylo v roce 2011 a nevím co bude v roce 2021. Stačí jen to, že pokud máš aktivní datové schránky tak musíš pomocí nich přijímat jakýkoliv dokument od státu. Nevím jak mě může stát tlačit do elektronické komunikace když mi na to nepřispěl ani korunou. Připomíná mi to, že pokud si koupím televizi a platím poplatek tak jsem povinen sledovat televizní pořady a to samé platí pro rádio.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru