Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Návrat po RD - problematická smlouva

Dobrý den,

pokládám dotaz z pozice zaměstnavatele. Můj předchůdce ve vedoucí pozici zařídil zaměstnankyni (své manželce) těsně před odchodem na MD (a RD) celkem luxusní podmínky k návratu (plný úvazek, vyšší než obvyklá mzda). Organizaci tím v okamžiku jejího nástupu vzniknou obrovské problémy. Příslušný dodatek k pracovní smlouvě však byl vyhotoven nedbale. Je v něm uvedeno, že platí "po dobu realizace projektu", zaměstnankyně je zařazena jako "lektorka a manažerka projektu". Chybí však jakákoliv identifikace projektu (ani název, ani registrační číslo, jen logo ESF v záhlaví dodatku). Tím pádem nevím, do kdy je (byl) dodatek platný a zda je vůbec formálně platný. Pak je tu ještě jeden "zádrhel": vymezení pracovní náplně částečně neodpovídá uvedenému zařazení (jen lektorská práce). Náplň odpovídá pracovní pozici, kterou máme v naší organizaci trvale, bez ohledu na projekty. Podle zákoníku práce bychom měli zaměstnankyni po RD zajistit práci "dle pracovní smlouvy". Pokud to budu posuzovat tak, že pracovala na projektu (i když vlastně nevím na jakém), je nadbytečná protože projekt skončil. Pokud to budu posuzovat podle uvedené pracovní náplně, pak nadbytečná není a budeme jí muset zaměstnat za každou cenu. Prosím o radu.

Předmět Autor Datum
Tomu sa vraví; "mazanie sladkým medovým motúzom popod fúzy". Ktorý svojprávny pako by reálne nechal… nový
Nuda 03.05.2019 17:23
Nuda
Pokud má někdo ve firmě podivné výhody, třeba jako důsledek nefiremních vztahů (rodina, milenka apod… poslední
L-Core 03.05.2019 19:54
L-Core

Tomu sa vraví; "mazanie sladkým medovým motúzom popod fúzy".

Ktorý svojprávny pako by reálne nechal okotené samice s otvorenými vrátami v očakávaní ich láskavého príchodu, ako zmluvne nenahraditeľných pracovníkov? Maximálne blízke osoby v I. rade. Jedine ak štát v podobe pracovitej, logicky nenahraditeľnej ČR poslankyne s veľkými kozami, busty, big tits, big ass.

Vždy sa dá majiteľom zrušiť akákoľvek pracovná pozícia, pracovné zaradenie, ktoré bolo baj očko zmluvne podchytené.

Nie sme za zľatých komunistov.

Pokud má někdo ve firmě podivné výhody, třeba jako důsledek nefiremních vztahů (rodina, milenka apod.), bude nejjednodušší tohle řešit s majiteli firmy (snad nejde o státní instituci). Ať oni rozhodnou, co a jak. V krajním případě to může skončit i žalobami… jako (byť vedoucí) zaměstnanec bych tohle rozhodování přenechal mocnějším. Pokud je k ničemu, přesně takto bych to přednesl. A zdůraznil možná rizika vyplývající z vágní smlouvy, pokud se proti vyhazovu ohradí. Ať si rozhodnou sami (navíc teď netušíme, kde a jak skončil ex-vedoucí).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru