Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vyjmuti ZP z Lpis

Dobrý den, koupil jsem pozemek, který je v ÚP, byl využíván jako orná půda zemědělským družstvem. Žádal jsem družstvo o vydání, resp. vyjmutí z užívání a nabidl uhradit ztrátu z výnosu již zaseteho obilí. Pozemek mi vydat nechtějí a z dotací ho nevyjmuli, přesto, že nemají žádnou nájemní smlouvu. Jak postupovat, abych nemusel čekat až obilí sklidí a mohl začít stavět? Děkuji za odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jak píše prasak. Ono se dřív, nevím jak teď v době podivné, musel pozemek převést z orné na ostatní… nový
čumil old 14.05.2019 19:14
čumil old
Pokud je pozemek tvůj, máš stavební povolení, výš prokazatelně, že není předchozím vlastníkem podeps… poslední
nerady 14.05.2019 21:37
nerady

Jak píše prasak.
Ono se dřív, nevím jak teď v době podivné, musel pozemek převést z orné na ostatní atd. pak si zjistit možnost el.přípojky, ev. stavební uzávěru, vodu je li v zemi pitná a dovolí li Ti zbudovat studnu, nebo je li kapacitně dostačující vodovod.
Taky se pozeptat na obci, jestli tam není v rozvojovém plánu třeba stavba planetária a tak.
Máš se na co těšit.

Pokud je pozemek tvůj, máš stavební povolení, výš prokazatelně, že není předchozím vlastníkem podepsaná nájemní smlouva, je stavba v souladu s územním plánem obce atd. tak bych začal stavět. Je tu problém do budoucna. Jakou pozici má zemědělské družstvo v obci (zaměstnává obyvatele obce, zaměstnanci družstva jsou současně v zastupitelstvu obce, nevlastní náhodou družstvo příjezdovou komunikaci atd.). Tady jsem uvedl několik zásadních skutečností, které si musíš projít při tom pokud chceš v obci bydlet.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru