Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Povolenie zberateľstva na Slovensku

Dobrý večer, chcel by som sa opýtať či je potrebné mať nejaké povolenie na zberateľstvo (staré mince, vojenskú výstroj atd..)? Som veľký fanúšik týchto vecí a rád by som si spravil nejakú výstavku doma. V zákone som sa dočítal že je zakázané uchovávať veci staršie ako rok 1946, čo je na tom pravda ? Dá sa vybaviť nejaký súhlas na zberateľstvo alebo niečo podobné??
Vopred Vám ďakujem za rady.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak to nevim, že bychom u nás něco takového měli. 1946 je ve spoustě věcí celkem nové. Navíc žije je… poslední
ml1 27.05.2019 16:24
ml1

Tak to nevim, že bychom u nás něco takového měli. 1946 je ve spoustě věcí celkem nové. Navíc žije ještě spousta lidí narozených před rokem 46.
Mám třeba několik knih ze třicátých let, možná by se našly i jiné věci. Tak doufám, že poté, co to tady píšu něpřijde k nám domu zásahovka.
Slyšel jsem, že po válce došlo k nějakému vyvlastňování, ale to se týkalo hlavně živnostníků a kolaborabtů a lidí režimu nepohodlných. Soukromý majetek tím snad dotčený nebyl, takže vlastnictví takto starých věcí by mělo být v pořádku. Ale nevím jak to máte na slovensku (předpokládám, že se tímto jistí před hákovými kříži, které se v čechách právě svádí na historickou skutečnost).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru