Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jsem "student"? A jak být déle "studentem"?

Zdravím všechny lidičky,
prosím vás, odpovídejte jen ti, o máte ověřené informace. Já jsem už nešťastný, z 5 dotázaných lidí mají 3 lidi jiný názor než 2, google nic moc, nevím, kde zjistit pravdu a tak se táži vás.
Je mi 19 let, chodil jsem na 4-letou střední školu a letos koncem května jsem ve 4.ročníku maturoval. Bohužel neúspěšně, 1 ze 7 zkoušek(ústní) jsem nezvládl, budu ji tedy opakovat v září. Dokdy mám hrazené sociální a zdravotní pojištění a jsem tedy "studentem" a nemusím se jít hlásit na Úřad Práce jako nezaměstnaný, abych ho neplatil? A jak to mají ti, co odmaturovali?
Nechci se válet celé prázdniny doma a chci chodit na brigádu jako minulý rok zpět o letních prázdninách. Minulý rok to nebyl žádný problém, abych nemusel odvádět daně. Smlouva na DPP, potvrzení o studiu a hurá mzda na účet pěkně v čistém. Easy business.
ALE JAK TEĎ? Nechci platit za pojištění, nechci jít na vysokou školu a chci tyto prázdniny pracovat na DPP bez odvádění daní. Po úspěšném září chci normálně pracovat na HPP.
Otázka zní: Jak to udělat? Je dobrý nápad přihlásit se na nějakou Vyšší odbornou školu, případně VŠ a být stále "studentem" a v říjnu pak studium ukončit? A přijmou mě na nějakou VŠ nebo VOŠ, když jsem neudělal maturitu?
Aby toho nebylo málo vyskytl se další problém. Táta neví, jestli má v práci právo na příspěvek na dítě - zmenšení odvodu daní z jeho platu - za měsíční výplatu mu to dělá cca 1400 Kč za jedno dítě.(mimochodem tohle zvýhodnění může brát jen jeden rodič)
Má táta právo na tyto peníze za měsíc červen, červenec a srpen?
Pozn.: v září 2018 dostal potvrzení o studiu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To se tu všichni musíte navzájem urážet? Žádné seriózní jednání? fajn poslední
luke22 24.06.2019 20:41
luke22

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru