Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Konverzace pres mesenger jako dukaz

Dobry den,
resim takovy problem s asi uz byvalym kamaradem. Pujcil jsem mu penize - 15k, s tim ze mi je do dvou mesicu splati a sam prisel s tim, ze da 10% urok. po trech mesicich jsem se mu ozval, ze uz je celkem po datu a jaka je situace. Termin prodlouzil o dalsi mesic... pak se situace kazdy mesic opakovala a ja stale nevidel ani korunu. uz je to deset mesicu. Navrhl jsem mu splatky, ze mi mesicne bude posilat alespon 2k, at to proste nejak dostanu zpet. opet same slibovani a nic. pred tydnem jsem ho osobne potkal, klasicke vymluvy na problemy v praci, ale ze vcera poslal alespon ty 2k, jenze necekane nic. Takze uz jsem tomu prestal verit a chci to nejak zacit resit. komunikace o castkach a pujckach byla pres messenger, vse je tam zaznamenano. Castka byla poslana z uctu na ucet. Ma otazka zni, lze messenger pouzit jako dukaz u soudu? + kdyz se jednalo o bankovni prevody a nikdy jsme se nebavili o penezich v hotovosti, kdyby nahodou prisel s tim, ze mi je vratil v hotovosti, kdyz jsme se nekde potkali?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Neviem preco kecate o tom, ze Messenger bude sudom zamietnuty a ze je to slaby dokaz. Je to praveze… poslední
fleg 02.07.2019 19:44
fleg

Neviem preco kecate o tom, ze Messenger bude sudom zamietnuty a ze je to slaby dokaz.
Je to praveze velmi dobry podporny dokaz, pretoze hlavnym dokazom je vypis z uctu, cize, ze peniaze prijal dotycny na svoj ucet a konverzacia pomerne doveryhodne vysvetluje naco boli tie peniaze pouzite.
Toto sa bude dotycnemu tazko vyvracat, ci vy si myslite, ze naopak bude sudcovi stacit, ked povie, ze spravy z mobilu su podvrh a peniaze prijal len tak?
Dokonca aj bez sprav z Messengera by som s tym na sud siel, pretoze to, ze dotycny peniaze obdrzal je nespochybnitelne.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru