Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Už půl roku nemám kuchyň - Co si na kom vzít?

Zdravím, někdy v průběhu října jsem řešil s nejmenovaným nábytkem projekci a nákup nové kuchyně, která měla k montáži svépomocí dorazit 17. ledna. Ponejprv měli problém s dodáním kvůli tomu, že balíky dorazily na jinou pobočku, poté jsem dva týdny urgoval převoz, lebo měli porouchanou dodávku. Po vyskladnění jsem zjistil, že stejně asi čtvrtina kuchyně chybí a další čtvrtina dorazila s jinými rozměry nebo v jiném provedení, načež mi bylo řečeno, že to výrobce do měsíce napraví. Nehledě na to, že při montáži jsem se setkal s notnými problémy - slečna kuchyňářka byla ve výpovědní lhůtě a jaksi už všecko tak nějak měla na salámu - v důsledku toho se z denní montáže stala noční můra a já nedělal nic jiného než lítal od stolaře k truhláři něco neustále přiřezávat nebo převrtávat. A nakonec došlo i k nechtěnému zásahu do hotových sítí. A abych se dostal k jádru pudla - máme půlku července, což je od plánovaného data dodání již asi půlrok, a i přes nesčetné urgence stále nemám dodaný jeden korpus horní skříňky, jedna lakovaná dvířka, sadu výklopného kování, příborník a nějaké další drobnosti. Moje otázka zní, co konkrétně můžu od nábytku požadovat jako kompenzaci. Jen podotknu, že bych nerad odstupoval od kupní smlouvy - kuchyň jsme si takto vysnili a moc se nám líbí její provedení, a jen doufám, že se někdo konečně bouchne do hlavy a dodá zbylý tovar. Jen bych opravdu rád věděl, s jakým požadavkem na "satisfakci" na ně mohu po skončení celé té nepříjemné záležitosti přijít.

Předmět Autor Datum
No, možná bys mohl kontaktovat vedoucího pracovníka toho dodavatele, tedy pokud je to nějaký nábytko…
Prasak 13.07.2019 19:47
Prasak
... a pak ses probudil ze špatného snu? Pokud tohle byla realita, tak komu se mám vyhnout? Ano, naps…
.. 13.07.2019 22:59
..
... a pak ses probudil ze špatného snu? Pokud tohle byla realita, tak komu se mám vyhnout? Asi jsem…
Prasak 14.07.2019 01:21
Prasak
Asi chtěl naznačit, že je to neuvěřitelný příběh, a zajímá ho řetězec (prodejna), kde se to přihodil…
Kachlík 14.07.2019 10:25
Kachlík
Je jedno, který řetězec, všude dělají lidí, ti to poserou ať dělají pro kohokoliv. Tohle nebyla chyb…
Prasak 14.07.2019 10:55
Prasak
Vždyť ti jedinci přece tvoří systém, který selhal. Nechápu tu ochotu je krýt a nezveřejnit název.
.. 15.07.2019 18:26
..
Protože to byla veskrze chyba různých skladníků a ti jsou jen jeho součásti. Nastavení systému jako…
Prasak 15.07.2019 18:57
Prasak
Od nákupu po gauč v obýváku půl roku. Proboha v kterém zapadákově jsi to kupoval??
jezekhifi 28.07.2019 16:38
jezekhifi
Nepodstatný, kde jsem to kupoval, důvody jsem uvedl - 8 týdnů čekání na výrobu (no, nemají každej ga… poslední
Prasak 28.07.2019 19:50
Prasak

No, možná bys mohl kontaktovat vedoucího pracovníka toho dodavatele, tedy pokud je to nějaký nábytkový řetězec, tak přímo managera pobočky.
Já takto v jednom řetězci kupoval gauč, taky anabáze na půl roku. Napřed čekání, až ho vyrobí. Pak při přejímce ve skladu jsme zjistili, že jedna půlka gauče je poškozena - zhrzený skladník při ukončování pracovního poměru poškodil mnoho zboží, včetně našeho. Okamžitá reklamace, ale tento skladník byl naopak úplně nový, takže to sepsal a nikomu nepředal, takže po celou reklamační lhůtu to tam leželo a nikdo nic neřešil. Napsal jsem přímo managerovi pobočky (nějak nám dali i kontakt na něj, už nevím jak) a najednou se to začalo hýbat, vyrobili nový kus (zase čekání). Jako kompenzaci jsem chtěl dovoz až domů. Borci to přivezli, ale jen jednu půlku gauče, o druhé nic nevěděli. Další reklamace, za dva týdny přivezli zbytek. Od nákupu po gauč v obýváku půl roku.

Protože to byla veskrze chyba různých skladníků a ti jsou jen jeho součásti. Nastavení systému jako celek může být dobré, ale drhnou jednotlivá kolečka, tedy lidé.
Odcituji slova mé manželky - "už jsi někdy viděl chytrýho skladníka?" a životní zkušenosti mi dávají za pravdu, ve skladě je průměrný IQ někde na úrovni automatického podavače etiket a to jim to ještě zvedají vedoucí směn. Takže průměrný sklad v obchodě A je hodně podobný obchodu B.

Nepodstatný, kde jsem to kupoval, důvody jsem uvedl - 8 týdnů čekání na výrobu (no, nemají každej gauč skladem, zvláště když si vybereš jinou barvu potahu), reklamační lhůta vyzněla naprázdno (další měsíc), pak čekání další měsíc na vyrobení novýho kusu a pak na dovoz prvního kusu, co nechali ve skladu. Takže jsem se trochu seknul, bylo to "jen" 5 měsíců.
No dobře, bylo to v Brně, velký řetězec nábytku. Skladníci jsou tam stejně chytří, jako ve fabrice, ve které jsem pracoval, takže se tomu moc nedivím.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru