Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nepřihlášení auta v registru vozidel po prodeji.

Zdravím, nastíním naprosto zoufalou situaci, se kterou nechce nikdo nic mít..
Otec kamaráda prodal auto, nový majitel zaplatil hotově, podepsala se smlouva, otec dal novému majiteli ověřenou plnou moc a doufal že on auto převede na sebe...zrušil svou zelenou kartu / pojistku na pro něj již bývalé auto...

Po roce a půl přišly první pokuty od MP za špatné parkování v Praze, zjistil, že nový majitel neudělal nic a vůz je stále přepsán v registru na něj. Kontaktoval MP a doložil čestným prohlášením a kupní / prodejní smlouvou že není vlastním...začaly chodit pokuty odjinud. Snažil se kontaktovat nového majitele, TEL neexistuje a mail není funkční, na uvedené adrese nebydlí...

Podařilo se kontaktovat jeho matku, auto prý hned prodal...další majitel ho poladil a když zjistij, že prodávající není přepsán v registru, prodal ho dál...

A nyní chodí pokuty z Nizozemí...jsou to rance s vyhrožováním sankcí z prodlení...

Myslel jsem si, že pokud se zrušily polopřevody a nedojde do 10ti dnů k přihlášení vozidla, registr vozidlo oficiálně zruší a hotovo, ale tak to prý nelze udělat, registr nutí původního majitele ať rozhodne soud, aby výmaz mohli udělat...soud proběhl a konstatoval, že soud nemůže nařídit státní správě aby vymazal registr, prý má on sám ( původní majitel ) dohnat k odpovědnosti nového majitele..

PČR nemůže nijak konat, prý pokud vše proběhlo na základě dohody, smlouvy a předání peněz je to OK, snad kdyby prý to auto jezdilo na jiných SPZ...

Poradí někdo jak z toho ven ? Právníci si neví rady, prý nic takového nikdo neřešil...

Předmět Autor Datum
Jedine súd môže na základe relevantných zmlúv o predaji veci rozhodnúť. Premlčacia lehota plynie tri…
Nuda 25.07.2019 09:35
Nuda
Diky za rozsáhlou odpoved ale zalobu podal na moje doporučení hned jak zjistil ze jina cesta asi nen…
Schizo 26.07.2019 12:20
Schizo
Mám pro tebe špatnou zprávu. Stručně řečeno si v háji... NIKDY v životě nesmíš auto předat někomu be…
Araneus84 25.07.2019 18:48
Araneus84
To mu uz taky doporucovali, nelze provest, auto prodal, doklady predal ( ano uz i on vi ze to byla f…
Schizo 26.07.2019 12:15
Schizo
Auto je stale psabo na tebe. Zazadej si o duplikat velkeho technicaku a sezen si doklad, ze auto byl…
Jan Fiala 27.07.2019 06:38
Jan Fiala
No to by bylo krásné, ale na registru mu kopii ani jednoho dokladu nevydají, právě na základě jeho p…
Schizo 29.07.2019 11:55
Schizo
Smlouvu schovej a nahlaš krádež (ale to neřeší už vystavené pokuty, prostě sis naběhnul - co si neud…
Kachlík_jinde 26.07.2019 10:58
Kachlík_jinde
To uz nejde udelat, na policii se obracel ohledne reseni pokut, na zaklade smlouvy a prohlaseni ze n…
Schizo 26.07.2019 12:13
Schizo
Může zkusit policii a podat tr. ozn. pro podezření ze spáchání t.č. podvodu, neboť má za to , že kup…
Araneus84 26.07.2019 16:28
Araneus84
Domnívám se, že byla žaloba špatně podána. Kdysi jsem četl popis rozsudku, kde jsou určil, že prodej…
milan.cukrar 30.07.2019 20:42
milan.cukrar
Našel jsem ten příspěvek a je tam i váš komentář :) je to tenhle ? :https://www.poradte.cz/auto-moto…
Schizo 02.08.2019 08:57
Schizo
Jak čtu již několik měsíců všechny ty příspěvky na netu, rozhodující je snad pouze mentální vyspělos… poslední
Schizo 02.08.2019 09:37
Schizo

Jedine súd môže na základe relevantných zmlúv o predaji veci rozhodnúť. Premlčacia lehota plynie tri roky od uzatvorenia zmluvy v zmysle Obč.zákonníka. Po podaní zaregistrovanej žaloby miestne a vecne príslušným súdom lehota neplynie. Podanie je nutné spraviť overenou kópiou tiež osobne stranou žalobcu s potvrdením v podateľni súdu, lebo na boľševickú sviňu z radov advokátov nakvasenú eštébakmi na fakulte práva, by som sa nikdy nespoliehal. Lebo aj ak vypracuje platený pako advokát nejakú ním zlápanú správnu žalobu, nemusí ju podať alebo poslať poštou na súd. Hlavne je, že vopred zinkasoval za právny úkon. Preto sa treba vždy istiť. Advokáti velice neradi zastupujú klienta proti štátu, toho zločineckého štátu, ktorý ich protekčne vykvasil.

K správnej žalobe proti štátnemu orgánu je nutné najať si rigorózneho právnika s ukončeným vzdelaním v oblasti práva ošperkovaného pred menom boľševickými písmenkami "JUDr.".

II.
Tiež je nutné podať inú civilnú žalobu v zmysle O.s.p. (občianskeho súdneho poriadku) proti odporcovi, kupujúcej strane hnuteľnej veci, aby niečo podľa zmluvného záväzku na štátnom orgáne vykonala, nejaký právny úkon dokončila, aby bolo súdu jasné, čoho sa predávajúci od odporcu domáha.

K tejto žalobe nepotrebuješ advokáta, stačí aby mala riadne a zákonné náležitosti, jasný a zrozumiteľný žalobný petit s opisom udalostí, označením mien účastníkov, dátumov narodení, r.č., trvalých pobytov, štátneho občianstva, priložením overených listín o kúpe, dátum podania na súd, ako má ľudovodemokratická, justičná talármafia rozhodnúť.

Naši právnici predstavujú skupinu nedožratých, zlodejských lúzerov, protekčne nakvasená čvarga milicionárskych degežov, tupcov s IQ podbíjačov podvalov u železnice zdedené po ich udavačských, skomunizovaných predkoch, lenivých parazitov spoločnosti, ak ti nedokážu v tejto triviálnej veci poradiť (aj bezplatne). Ako keby ich eštébáci po novembri 1989 porád vyučili v excelentnej fakulte určenej pre celebrity či pre misky v Plzni, u nás na Sľovensku je obdoba v renomovanom, fakultnom, univerzitnom Sládkovičove, zrejme ich štepia právo medzi repou na rolách.

Diky za rozsáhlou odpoved ale zalobu podal na moje doporučení hned jak zjistil ze jina cesta asi neni, soud rozhodl, ze oni nikomu nic prikazovat nebudou a ani nemůžou. ( mam na mysli vymaz z registru na odboru dopravy )
Takze zbyva obcanskopravni zaloba na toho zmrda, kterej je ale z obliga, protoze auto uz muze mit klidne 5tej majitel..
Pritom odpovednost za prepis maji dle zakona oba, novej i puvodni majitel jen vymahatelnost pak dopadne jen na toho v registru byt vsichni vedi, ze uz to tak davno neni

Mám pro tebe špatnou zprávu. Stručně řečeno si v háji...
NIKDY v životě nesmíš auto předat někomu bez toho, aby na něj bylo převedeno.
Zkus si nechat vystavit duplikát TP a nechat vozidlo vyřadit z evidence. (bude k tomu potřeba sehnat si doklad o eko likvidaci)

No to by bylo krásné, ale na registru mu kopii ani jednoho dokladu nevydají, právě na základě jeho požadovku o výmaz, kdy dokládal kupní smlouvu...řešilo se to s vedoucí, bylo by to elegantní, ale nejde to .

Musel by to udělat hned na začátku, když zjistil co je to za retrda, že přepisovat auto nikdy nehodlá...teď už je pozdě.

Smlouvu schovej a nahlaš krádež (ale to neřeší už vystavené pokuty, prostě sis naběhnul - co si neudělám, to nemám, proto si při prodeji přepis na nového majitele řeším sám… a když nechce přepis? Tak prostě neprodám…)

Může zkusit policii a podat tr. ozn. pro podezření ze spáchání t.č. podvodu, neboť má za to , že kupující auto kupoval se záměrem ho nepřepsat a páchat s ním dopravní přestupky s cílem poškozovat tak prodejce.
Zároveň si připojuje s nárokem na náhradu škody za dosud uhrazené pokuty ve výši xxx Kč....

Domnívám se, že byla žaloba špatně podána. Kdysi jsem četl popis rozsudku, kde jsou určil, že prodejce již není majitelem vozidla, pak žaloba na mdcr, že je neoprávněně zapsán v registru. taky se do toho zamotal úřad na ochranu osobních údajů.

Ano, popisujete zoufalou situaci, kterou si způsobil prodejce svojí leností, popřípadě neznalostí.
Jedině nalézt vozidlo kde je, sehnat součastného majitele.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru