Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Scelovanie pozemkov ROEP - zahradka

Ahoj,

Máme záhradku, žiaľ kvôli chybám minulého režimu je umiestnená na cudzích pozemkoch (operát E). Teraz mám pod záhradou 2 parcely E s celkovo asi 70timi majiteľmi s rôznymi podielmi. Pomerne bežný jav. Záhradkárska kolónia vznikla na močiaroch pred asi 50timi rokmi, členovia riadne platia dane za užívanie mnoho rokov, pozemky zveľaďujú atď.
V súčasnosti sa v k.ú. chystá sceľovanie pozemkov a ROEP. Rozdrobené pozemky sú v celom katastri, kde je celá mestská časť so sídliskom, cesty, voľné plochy atď. atď.
Obávam sa, že pri sceľovaní sa moja záhrada ocitne na súkromnom pozemku s jedným majiteľom, ktorý nebude ochotný pozemok odpredať za trhovú cenu (bude pýtať neprimerane veľa) alebo bude pýtať neprimerané nájomné. Na tieto veci by samozrejme mal právo, to nespochybňujem. Rovnako by mal právo odo mňa záhradu odkúpiť za súdno znalecký posudok a mňa vypratať.

Zaujíma ma ale, či užívateľ záhrady môže nejakým spôsobom do celého procesu zasiahnuť a napríklad dosiahnuť toho, aby bola záhrada na pozemku v správe SPF, nakoľko v k.u. je veľa neznámych vlastníkov. Predpokladám, že so SPF by bola rozumnejšia reč, nájomné by mohlo byť podľa súdno znaleckého posudku, rovnako prípadný odkúp pozemku.

Podľa akého kľúča sa teda určuje pri sceľovaní kde ktorá parcela bude ? Je možné to ovplyvniť a záhradkárom nejakým spôsobom vyjsť v ústrety ? Na koho sa v tejto veci vlastne obrátiť ?

Vďaka,

Maťo

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny