Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s prevádzkovateľom eshopu

Když nakupujete v pekle (hell), tak se nedivte :-)
nemohl jsem si ten vtip odpustit

Nelze odstoupit od smlouvy pokud jde o zboží na míru zákazníkovi, což počítačová sestava nepochybně je. Pokud to bylo objednávané jako sestava na zakázku (ne konfekce, kterou maji v hypermarketech). Pokud to bylo objednané jako komponenty a jejich sestavení, tam by nějaká šance byla - daly by se vrátit ty komponenty, ale ta služba jejich sestavení těžko.
Ale pokud prodejce nedodal to co měl, tak je podle mě možné reklamovat (není v souladu s objednávkou) a při reklamaci požadovat uvedení do souladu s objednávkou, nebo vrácení všech peněz. Ale nejhorší je, že vyřízení reklamace je plně v pravomoci obchodu a ten se možná bude snažit vyhnout odpovědnosti.

Zničenou zásilku pochopitelně platí dopravce, záleží jak byla pojištěná, ale nevyplatí se na pojištění šetřit, zvlášť u české pošty (neni tak drahé a pošta si při větší udané ceně možná dá, možná nedá větší pozor, ale každopádně při ztrátě nebo totálním zničení ji vyplatí), u ostatních dopravců to neni tak horké. Pokud zajišťoval dopravu eshop, pak je to jeho starost. Zničení balíku tady možná paradoxně pomůže, pokud to dopravce uhradí, bude obchod moci to sestavit znovu a lépe.

Jinak nezbývá, než šířit "dobrou" pověst toho e-shopu dál mezi své známé i neznámé, protože to je asi jediné, co se dá dělat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny