Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem hlučnost sušičky

Dobrý den, dcera má sušičku, suší především o víkendu a dodržuje -do 22.hod. večer. Sousedka pod ní - od ní neustále vyžaduje, aby s tím něco udělala, že ji to ruší. Dcera pod sušičku už něco dala, nyní kupuje určenou podložku. Došlo to tak daleko, že ji prý (sama ji to paní oznámila) nahlásila na úřadě a že to dá k soudu.Dále, že si na dceřiny náklady pozve někoho na posouzení hlučnosti. Selský rozum říká, že jak se sušička koupila, tak se používá. Navíc ji nepoužívá po stanové době. Sušička je v kuchyni z důvodu malé koupelny. A tyto spotřebiče dost často součástí kuchyně jsou. Myslíme si, že je to "vyhrožování" neopodstatněné, dcera se snaží vyhovět, ale paní to nestačí. Protože nejsme typy, které se hádají a přou, jsme z toho jenom na nervy. Lze poradit -nechat to být, bát se něčeho, nebo co s tím. Nerady bychom, aby sousedské vztahy se vyhrotily. Moc děkujeme za radu.

Předmět Autor Datum
Sousedka má jen plky, nemůže nic. I to posouzení hlučnosti - nebudete platit něco, co jste si neobje… nový
Prasak 02.11.2019 16:30
Prasak
Nektere susicky jsou hlucne, nektere i vibruji. Pokud ani s podlozkou nebude pani spokojena, tak ma… nový
re4zon 02.11.2019 16:31
re4zon
Tak nahlásit na úřad i dát k soudu to může. Na to má právo. Ovšem jestli s tím úřad může/bude něco d… nový
Prasak 02.11.2019 17:22
Prasak
AKo bolo povedane susedka len keca. Meranie si objedna ona, zaplati ho ona. Moze podat zalobu na sud… nový
fleg 02.11.2019 16:50
fleg
Mám podobný problém s ventilátorem v obyváku - sousedka pode mnou pracuje z domu a jak jsou venku hi… nový
tojezdenek 02.11.2019 18:46
tojezdenek
Přesně jak to popsal fleg. Se soudem asi vůbec neuspěje,nějaké měření si musí zajistit a zaplatit sa… nový
Karel04 02.11.2019 20:50
Karel04
Sousedka může být ještě ráda, nemá takového souseda: https://www.youtube.com/watch?v=zl--PCPEIWI :-D nový
L-Core 03.11.2019 07:13
L-Core
:D jak jsem si přečetl ten koment tak se mi hned vybavilo co to bude za video, úplně jsem to věděl.… nový
wsad 05.11.2019 19:15
wsad
Sušička je bytový spotřebič a pokud ho používáte do 22,00 hod tak je vše v pořádku. Asi se jedná o n… poslední
nerady 05.11.2019 20:03
nerady

Nektere susicky jsou hlucne, nektere i vibruji. Pokud ani s podlozkou nebude pani spokojena, tak ma smulu. Predpokladam, ze susicka nebezi cele dny, takze jde o bezny provoz domacnosti. S tim si muze jit kam chce, ale vyhruzky soudem jsou absurdni.

AKo bolo povedane susedka len keca.
Meranie si objedna ona, zaplati ho ona.
Moze podat zalobu na sud, opat plati sudny poplatok ona.
V pripade ak sud vyhra moze ziadat o nahradu trov konania, sudnych poplatkov, znaleckeho posudku a pod. Sud moze, ale aj nemusi vyhoviet.
Sudy su zavalene inymi pripadmi, takyto pripad sa povlecie roky, ta suseda skor umrie ako nieco vysudi.
Navyse je viac ako pravdepodobne, zeby sud prehrala
Osobne by som to takychto blbcov ignoroval, vysvetlovat im nieco nema zmysel, oni maju svoju pravdu.
Mozno by som vytiahol na nu to, ze tu bol technik od predajcu sussicky a zmeral hluk, ktory je v norme.
Samozrejme je to blbost, hluk sa musi meriat u nej, nerobi to technik, ale certifikovany clovek a pod, ale to ona nevie a je tu ista sanca, ze da pokoj. Takisto by som jej povedal, ze ma meranie stalo 10k a ze budem od nej ziadat nahradu tychto vydavkov ak neprestane.
Je to sice vsetko len kamuflaz, ale s blbcami sa inak neda, mam s tym bohate skusenosti.

Mám podobný problém s ventilátorem v obyváku - sousedka pode mnou pracuje z domu a jak jsou venku hice, tak ventilátor jede naplno a jí to ruší. Přišla k nám a či se s tím nedá cosi dělat? Ventilátor je velký - stojanový a jen ho stačilo podložit starým molitanem z čabraky - a spokojeni všichni. 8-)

Přesně jak to popsal fleg.
Se soudem asi vůbec neuspěje,nějaké měření si musí zajistit a zaplatit sama.Jediné,s čím by mohla uspět,je stížnost na obci,která se s tím asi bude muset zabývat a pozve dceru k podání vysvětlení.Ta tam řekne,že sušičku používá jen občas,v povoleném čase a sušička dělá stejný hluk jako pračka,kterou používá každá domácnost.A že z dobré vůle i zakoupila i tu podložku pro zlepšení.Tím se na to úřad asi vykašle,nebude zřejmě nějaké další šetření ani měření podnikat a platit.Sousedce pošle vyrozumění,že je vše v normě.
A sousedce ať dcera řekne,ať je ráda,že vedle ní nebo nad ní nebydlí tlupa hnědočechů s 10 dětmi,to by byl jiný kravál.Nebo že pod okny neřvou sekačky na trávu jako u mnoha domů okolo.Nebo ať jí rovnou řekne,že se kvůli ní a jejím udáním tedy raději odstěhuje a vymění byt s tou romskou rodinou.:-)

Sušička je bytový spotřebič a pokud ho používáte do 22,00 hod tak je vše v pořádku. Asi se jedná o novou sušičku a tak máte od ní papíry. Najděte si kolik decibelů má hlučnost a ofoťte si to pro případné další použití či dokazování. Podložka pod sušičkou toho moc neodhluční, jelikož hlavním hlukem je ventilátor. Paní klidně sdělte ať si podá stížnost na úřad či k soudu. Dosáhne pouze toho, že ani jeden úřad ji při dalších stížnostech nebude brát vážně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru