Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno E-bay Request total

Zdravím, potřebuju poradit, jak je to na Ebayi, když mám v košíku několik věcí od jednoho prodejce a požádám o Request total, aby mi dal dohromady poštovné. Poslal mi něco, ale příjde mi to pořád strašně moc a chtěl bych to zrušit, ale nikde nevidím možnost. Vím, že tam když o toto žádám potvrzuji, že to závazně objednávám, ale příjde mi nelogické aby to nešlo zrušit, když jsem v době objednání neviděl finální cenu. Co můžu tedy dělat? Když nezaplatím, tak to normálně propadne, nebo můžu čelit nějakým právním problémům, že po mě budou platbu vyžadovat? Nebo někde přehlížím cancel/delete tlačítko? Děkuji za radu

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud tvrdíš, že si neviděl při nákupu cenu i s poštovným, tak lžeš. Je uvedena jasně u každého prod…
Araneus84 04.12.2019 11:19
Araneus84
Říkám neviděl upravenou cenu poštovného po požadavku na sloučení poštovného, vím že nemusí být jako…
Mojmirek 05.12.2019 07:09
Mojmirek
Tak polopatě. Pokud objednáváš ze zahraničí a prodejce má například nastaven způsob dopravy global s… nový
Araneus84 05.12.2019 15:44
Araneus84
Trapné.. Děkuji za další hovna cos tu vyblil pane znalče. Zajímavé, že doteď to šlo ve stejných situ… nový
mojmírek 05.12.2019 16:30
mojmírek
Prodejci samí nabádají k zakoupení více věcí a následný request na poštovné. Proč by měl něco řešit… nový
debil 05.12.2019 11:47
debil
Možná by to chtělo přečíst si první pravidla ebay než tu budeš zbytečně házet moudra. nový
Araneus84 05.12.2019 15:41
Araneus84
Neházím moudra, ale můj nákupní postup. poslední
debil 09.12.2019 09:22
debil
Tak kdyby to někoho zajímalo, zde je odpověd na mou otázku "Ebay will automatically cancel everythin… nový
mojmírek 07.12.2019 10:23
mojmírek

Pokud tvrdíš, že si neviděl při nákupu cenu i s poštovným, tak lžeš. Je uvedena jasně u každého produktu.
Jedno poštovné za více věcí není samozřejmost a například oficiální ebay global shipping ho ani neumožňuje.
Takže na co si stěžuješ ? Pokud chceš vědět, zda prodejce nabízí jedno poštovné za více věcí a kolik přesně bude, máš mu napsat PŘED nákupem věcí.

Říkám neviděl upravenou cenu poštovného po požadavku na sloučení poštovného, vím že nemusí být jako za jednu věc, ale většinou ji zkrouhnou znatelně. Na to tam ta funkce snad je. Tak si dotaz radši přečti 3x než budeš odpovídat zbytečné nesmysly

Tak polopatě. Pokud objednáváš ze zahraničí a prodejce má například nastaven způsob dopravy global shipping, tak cenu za poštovné skrouhnout nemůže, protože ebay mu to neumožňuje a musí dané věci zaslat do shipping centra ebay po jedné ! Co na tom nechápeš ?
Funkce request total tam je proto, protože prodejce MŮŽE dodatečně snížit poštovné, dát dodatečnou slevu za nákup více věcí, atd. Žádná jeho povinnost to ale není, takže nesmysly píšeš ty, pokud neznáš rozdíl mezi slovem moci a muset. A pokud sis navíc myslel, že request total = automaticky snížené poštovné, tak seš blbec neschopný přečíst si pravidla serveru na kterém nakupuje.
Vůbec se nedivím tomu, že některé větší aukční servery vyžadují před registrací zaplacení jistiny, aby odstavily 3,14čuse tvého typu, kteří něco nakoupí a pak to nezaplatí.

A aby ses nečílil, že ti nebylo odpovězeno, tak uzavřený obchod může nyní zrušit pouze prodejce. Předpokládám ale, že napsat mu je mimo tvé schopnosti, když si mu nebyl schopen napsat před nákupem ohledně výše poštovného za více věcí dohromady.

Trapné.. Děkuji za další hovna cos tu vyblil pane znalče. Zajímavé, že doteď to šlo ve stejných situacích. Já nebudu platit znásobené poštovné přes 700, když je to od jednoho prodejce za pár malých věcí nejsu blb jak říkáš ;) Dokud jsem nezaplatil, tak jsem si nic nekoupil. A kdybych si četl všechny kompletní tisíci stránkové pravidla každého obchodu, kde chci něco koupit, asi bych do důchodu nedělal nic jiného. Tvoje brilantní rady, které jsi ani nedokázal bez urážek beru a splachuju do hajzlu, ale díky za tvůj čas!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru