Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Poškozování cizí věci

Dobrý den,
bydlím v prvním patře rodinného domu. V dolním patře bydlí jiní nájemníci. I přes opakované urgování mnou, tak i majitelky, sousedé neustále vypínají kotel, který vytápí obě patra. Když je vypnutý, nevytápí ani jedno. Regulaci a kotel mají totiž hned vedle dveří dole. Horní patro bylo před lety přistavěno, proto to bylo jen "nataženo" do prvního patra, místo aby každé patro fungovalo samostatně.

Vzhledem k tomu, že dům není zateplený a tudíž vytápět v chladných měsících potřebuje, aby nechytl plísně, nenavlhl apod., dá se jednání sousedů považovat za vědomé a cílené poškozování cizí věci podle § 228?

Předem vám děkuji za odpověď.

Patrik Chrastil

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tohle by jim měla zakázat především ta majitelka toho domu.Případně jim naznačit,že bude hledat způs…
Karel04 08.12.2019 18:43
Karel04
Majitelka domu jim to samozřejmě zakázala. Reakcí ale byly urážky a vyhrožování zmlácení, když se u…
Patrik Chrastil 08.12.2019 21:31
Patrik Chrastil
Určitě se to dá zahradit a zabezpečit nějak bytelně.Pokud jsou to problémoví nájemníci,tak jim pak s… nový
Karel04 08.12.2019 21:58
Karel04
Počet dětí nemá vliv na ukončení nájemní smlouvy. Ale hádám, že tam bude nějaký indický původ, tam b… nový
Prasak 08.12.2019 22:17
Prasak
Bohužel, jsou to češi. Nám tvrdili, jak pracují a nakonec on má XY mega dluhy a ona hned po podepsán… nový
Patrik Chrastil 09.12.2019 18:38
Patrik Chrastil
Proč bohužel?Češi nebudou tak hájení třeba na úřadech,na rozdíl od hnědočechů. nový
Karel04 09.12.2019 18:51
Karel04
Národnosť, pohlavie, štátna ani náboženská príslušnosť v právnom štáte nerozhoduje pri dodržiavaní p… poslední
Nuda 11.12.2019 12:09
Nuda

Majitelka domu jim to samozřejmě zakázala. Reakcí ale byly urážky a vyhrožování zmlácení, když se u domu jen objeví. Jelikož mají 3 malé děti (majitelce ohlásili jen jedno), tak "zbavení" se jich není tak jednoduché. A i když nájem a poplatky, není možné je z toho důvodu odpojit. Majitelka ale chce kotel a regulaci zahradit, ale to asi brzo rozbijí. :/

Určitě se to dá zahradit a zabezpečit nějak bytelně.Pokud jsou to problémoví nájemníci,tak jim pak sdělit,že to dělala firma a cena je nad 5000 korun,tedy že v případě zničení půjde o trestný čin a bude přivolána policie.Případně dát za zábranu nějakou maketu kamery,že je vše sledováno.Ale zbavit se jich asi bude složité,když mají děti.
S tím vyhrožováním by se ale měla majitelka obrátit na policii,ať je o tom nějaký záznam.Nebo na obecní úřad.

Národnosť, pohlavie, štátna ani náboženská príslušnosť v právnom štáte nerozhoduje pri dodržiavaní platnej legislatívy.

Ty vec nerieš s piatym kolesom u voza lebo si detto nájomca, ako aj spodná partaj. Žiaden štátny orgán ti nepomôže, každý tvoj podnet zamietne ako nedôvodný, lebo nemá oporu v zákonoch.

Od toho tu je riadna majiteľka nehnuteľnosti, zapísaná 1/1-nou v LV príslušného k.ú., na ktorú sa môžeš obrátiť výhradne písomne, poštou I.tr. doporučene s vrátenkou o prevzatí, s podmienkami porušenia tvojej nájomnej zmluvy v zmysle Obč.zákonníka zo strany prenajímateľa, lebo majiteľka nehnuteľnosti nezabezpečila bezproblémové užívanie tvojho segregovaného bytu s príslušenstvom situovaný na I. etage. (Zmluvu si naštuduj, aké sú v nej podmienky).

Ty môžeš po vzájomnej dohode s majiteľkou zadať zákazku registrovanej firme alebo živnostníkovi-zámočníkovi, ktorý na základe zmluvy o dielo zabezpečí masívnou uzamykacou kovovou mrežou (prípadne ako bonus 3mm hrubým plechom uchytený iba na predných dverciach mreží) kotol spôsobom, aby sa k obslužnej riadiacej jednotke kotla, hlavnému ventilu plynu K800 a k armatúre fitingov ohrevného média, nikto cudzí, tretia osoba, nájomca, svojou nenechavou paprčou nedostal.

Doklad, faktúru si odlož.

Takýto úkon za vykonané práce si nechaj z budúceho nájmu odúčtovať, ako zľavu za vynaložené náklady materiálne vykonané k zabezpečeniu prístupu ku kotlu o čom vykonaj písomný dodatok k nájomnej zmluve. Kľúče od zabezpečovacej "balustrády" z dverí mreží si ponechaj, prípadne jednu kópiu kľúča odovzdaj "priposratej" majiteľke. Je to najrýchlejšie a účinné riešenie z tvojej strany, ako si zabezpečiť svoje pohodlie teplého domova. Než by sa ubolená, zastrašovaná majiteľka rozhýbala, zostarneš v prenajatom byte s diagnózou koxatrózy z kosy, zimy, mrazu, vlhka a chladu.

Zatneš "žílu u pytlíka" spodnej partaji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...