Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reklamace vozu

Zdravím chci se zeptat jestli bych měl nějakou šanci na úspěch s reklamací u AAA Auto. Jedná se o to že v listopadu jsme u nich koupili auto. Vše se zdálo být v pořádku, ale doma jsme zjistili že se neohřívá motor na provozní teplotu a auto vůbec netopí. Tak se tedy měnil termostat ale to bohužel nepomohlo. Co jsme zjistili tak by to prý měl být výměník tepla pod palubní deskou a nefunkční směšovací klapka. A další závada byla že auto každým dnem hůř a hůř startovalo. Opět návštěva servisu kde se odvzdušňovala palivová soustava a měnil se palivový a vzduchový filtr ani to nepomohlo a prý bude závada na vstřikách nebo čerpadle (jedná se o common-rail). Dnes již auto nenastartuje vůbec a díky tomu odešla i baterie. Problém je v tom že v tom množství papíru které jsme podepisovali jsme si nevšimli nebo přehlédly, že v příloze ke kupní smlouvě je napsáno:"Není-li níže uvedeno jinak, technický stav vozidla odpovídá míře používání a opotřebení vzhledem ke stáří a nájezdu kilometrů. Jednotlivé součástky podléhají opotřebení a základní technické agregáty jsou značně opotřebené, mohou být na hraně své životnosti a vykazovat známky zanedbané údržby, proto automobil vyžaduje zvýšenou míru oprav a údržby." Dále je na druhé straně tabulka, kde je napsáno:

"Motor, palivový systém, turbodmychadlo - zvýšená hlučnost turba, zvýšená spotřeba oleje, únik oleje" (Nic z toho se zatím neprojevilo).

"Spojka - záběr plynulý" (Jedná se o automat, ale řazení i zrychlení je plynulé)

"Převodovka - standardní chod" (Souhlasí)

"Výukový systém - zvýšená hlučnost, netěsnost výukového potrubí" (Neprojevilo se)

"Brzdy - snížený účinek" (Lehce snížený, nejspíše zavzdusneno)

"Pružiny a tlumiče - snížený účinek" (Nic závadného)

"Řízení, nápravy, poloosy, hřídele - vůle" (Standardní opotřebení)

"Chladící systém - snížený účinek, únik provozních kapalin" (Kapaliny neunikaji)

To v závorkách samozřejmě není ve smlouvě uvedeno ale jen mě poznámky k těmto věcem. Nikde však není uvedena závada na palivové systému motoru. Chtěl bych se tedy zeptat zda má cenu vozidlo zkusit reklamovat a nebo nemám ani šanci. Děkuji

Předmět Autor Datum
Všechny bazary mají napsané smlouvy tak, aby na ně nikdo nemohl. Jen se divím, že u nich lidé nadále… nový
nerady 19.01.2020 23:02
nerady
nerady, divíte se asi proto, že to neznáte osobně. Páč já koupil auto 2x a nikdy problém. I celá rod… nový
milan.cukrar 20.01.2020 06:28
milan.cukrar
Reklamovat jste měl hned, nikoliv, že jdete někam do servisu si to nechat opravit. Takto se neuplatň… nový
milan.cukrar 20.01.2020 06:27
milan.cukrar
...Jednotlivé součástky podléhají opotřebení a základní technické agregáty jsou značně opotřebené, m… nový
Yarda 20.01.2020 08:59
Yarda
O ackah je kopec videi na YT, sanca na reklamaciu, hlavne po tych opravach je minimalna. nový
fleg 20.01.2020 11:10
fleg
Jedine znalecký posudok znalcom z odboru, zapísaný a menovaný rezortom MS ČR a civilnú žalobou s tým… nový
Nuda 20.01.2020 15:24
Nuda
Nic ještě opravené nebylo. Jen to bylo na prohlidce v tom servisu nový
VyA 20.01.2020 15:38
VyA
Nahoře ale píšete něco jiného: Tak se tedy měnil termostat ale to bohužel nepomohlo. Opět návštěva… nový
Karel04 20.01.2020 18:02
Karel04
To jo ale to nepovažuji za nějakou zásadní opravu. nový
VyA 20.01.2020 18:45
VyA
Pokud definujete Vy, co je zásadní, pak již není pomoci. Už jste reklamoval(a) v bazaru závady? poslední
milan.cukrar 21.01.2020 05:56
milan.cukrar

Reklamovat jste měl hned, nikoliv, že jdete někam do servisu si to nechat opravit. Takto se neuplatňuje reklamace. Jako boty, telefon mixér, na reklamaci nesete do prodejny, nikoli nejdřívě k nějakému opraváři a pak teprve na reklamaci.

Já si koupil auto v bazaru 2x a nikdy žádný problém.

...Jednotlivé součástky podléhají opotřebení a základní technické agregáty jsou značně opotřebené, mohou být na hraně své životnosti a vykazovat známky zanedbané údržby, proto automobil vyžaduje zvýšenou míru oprav a údržby...

Co dodat?

Jedine znalecký posudok znalcom z odboru, zapísaný a menovaný rezortom MS ČR a civilnú žalobou s týmto posudkom a obrátiť sa na ľudovodemokratický, miestne a vecne príslušný súd v mieste predajcu.

Záleží od predajnej zmluvy. Ak si predajca zmluvne vymienil skutočnosť, že nenesie zodpovednosť za vady, ani amortizáciu, ani skryté vady, ani za zničenie vozidla v jeho priestoroch, iba v zmluve uviedol jeho procesné postavenie ctihodného, veľaváženého "Sprostredkovateľa", máš smolu. Musíš podať dve súbežné žaloby v I. rade na xindel AAAAA+ a druhú detto žalobu v II. rade na skutočného a riadneho majiteľa vozidla podľa jeho nacionálií, trvalého pobytu, štátnej príslušnosti ošetrené znaleckými posudkami o stave vozidla, amortizáce a stave vadnej veci. Na základe týchto dvoch žalôb máš 50% šancu (zaručenú na úspech), lebo ešte záleží od rozhodnutia nezávislých, justičných, skomunizovaných, eštébákmi prešpikovaných talármafiánov sudcov, ako sa rozhodol, tak sa rozhodol, pritom za jeho akékoľvek bezbrehé služobné rozhodnutie nenesie žiadnu zodpovednosť. (Je divné, že si boľševická mafia lumpenproletariátu ponechala v talóne takýto zákon výhradne pri sudcoch, lebo každá jedna profesia v prípade neúmyselného, nedbalého pochybenia pracovníka v služobnom pomere pri výkone povolania, nesie vždy právnu zodpovednosť za skutok s nejakým následkom v prípade pochybenia).

Nahoře ale píšete něco jiného:

Tak se tedy měnil termostat ale to bohužel nepomohlo.
Opět návštěva servisu kde se odvzdušňovala palivová soustava a měnil se palivový a vzduchový filtr

Reklamaci zkusit můžete,ale spíš je třeba počítat s tím,že stejně nic neuznají.Ale třeba nabídnou alespoň nějakou symbolickou slevu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru