Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Důkazy u soudu - nájem

Ještě by mě moc zajímalo jestli když pronajimatel / veritel zacina soudne vymahat po dluznikovy penize, jestli soudu musí doložit kromě výpisu z uctu z banky i výpis plateb za sluzby ktere platil za nájemce z nájemcovo poslaného nájmu. Tudiz napriklad ve smlove je uvedeno najem 7 tis a 3 500 sluzby - 1000 voda 2000 elektrina 500 plyn - tyto sluzby je pronajímatel ve smlouvě vázán platit podle sepsané uvedené částky, platí to i když nájemce nájem nezaplatí? též musí podle smlouvy pronajímatel i tak zaplatit částku za uvedené sluzby?

A jeste dotaz k tem vypisum ze sluzeb, pokud podle výpisu pronajimatel neplatil presne sepsanou castku ve smlouve za sluzby?
A co hrozí když nepodepise nájemce se smlouvou i stavy vody teplé studené stavy elektromeru a plynu, co kdyz nic neopísou a pred najemcem tam bydleli jiný nájemci, hrozí tu že bude pronajimatel chtit zaplatit celkové stavy i za predchoziho najemce? nebo tím že se neopsali stavy pri podpisu smlouvy ma pronajimatel smůlu?

Předmět Autor Datum
Obecně: vše je řešeno nájemní smlouvou, kde by měly být zakotveny všechny eventuality, nebo alespoň… poslední
touchwood 29.01.2020 14:31
touchwood

Obecně:

vše je řešeno nájemní smlouvou, kde by měly být zakotveny všechny eventuality, nebo alespoň ty nejčastější, tj. jak je řešeno placení přeplatků/nedoplatků za služby, jaký je počáteční stav počitadel, co se děje v případě, že nájemník neplatí.

Jinak majitel (pronajímatel) nemusí v podstatě nic, pokud nájemce neplatí. Hrozí mu jen odstřižení energií a vody. Nicméně to pokládám za poměrně podivný přístup.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru