Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s leteckou společností

Dobrý den.
Prosím o radu při řešení problému s leteckou společností. Společnost jsem kontaktovala s tím ať mi vyplatí kompenzaci za zpožděný let, ale z jejich strany padla pouze velmi omezená nabídka, vůbec se neřídí směrnicí, kterou vydala Evropská komise. Několikrát jsem jim psala a z jejich strany nepřišla jakákoliv odezva. Zvolili strategii mlčení a nekomunikace. Obrátila jsem se již třikrát na Úřad civilního letectví, ale od nich vždy přijde jen, že dotaz zaevidovali a tím to končí.
Jakou mám možnost to řešit jinak, podat trestní oznámení, ......?
Moc děkuji za jakoukoliv radu. Ilona

Předmět Autor Datum
https://www.vasenaroky.cz/letecka-doprava/zpozdeny-let 8-) nový
tojezdenek 28.01.2020 15:19
tojezdenek
Prý existují i unás firmy typu "slip and fall" (ukloznul a upadnul), které se specializují právě na… poslední
ml1 31.01.2020 13:55
ml1

Prý existují i unás firmy typu "slip and fall" (ukloznul a upadnul), které se specializují právě na takové blbosti. V USA velmi oblíbené, protože neberou nic předem, ale pak si ukrojí z toho, co vysoudily. Už je to delší dobu, co mi to někdo vyprávěl, čímž mě překvapil, že toto také u nás existuje. Předtím právě popisoval podobnou skutečnost, myslím že se tehdy nějak na dovolenou dopravili, ale s velkým vypětím nervů a byli zklamaní jak se k tomu letecká firma postavila. Pak asi o dva týdny později vyprávěl, že dostal zpátky peníze za letenku plus odškodnění, takže letěl prakticky zadarmo. Bohužel si nepamatuju podrobnosti, třeba co to bylo za firmu, abych poradil víc.
Holt si spousta společností dělá z nařízení EU legraci. Kam by přece přišly, kdyby musely každého odškodňovat (přitom tohle by přece v dnešní době mohlo proběhnout úplně automaticky, bez jakýchkoliv žádostí).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru