Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ČR - pokuta pro nebožtíka

(limit 4000 znaků)

Pozadí - hlavní hrdina později odhalí, že pan Karel svou smrt fingoval, jeho mozek byl umístěn do (mladého) kybernetického těla a pod novou identitou slouží mimozemšťanům k osnovování "temných plánů". Chybějící hotovost ze zločinů použil pro zaopatření potřeb nového těla, rozmetaný mozek v jeskyni je prasečí.
Domek je klíčovou lokalitou kvůli poloze, "magickému znaku" z odlišných kamenů v základech skalky, specifické organizaci zahrádky a pár dalším "okultně technických" specifik, které nezasvěceným nejenže nic neřeknou, ale ani nepřijdou podezřelé.
Pan Karel v novém těle se po chce po nějaké době domku opět "zmocnit", ať již koupí od dědiců, státu, či nového majitele za účelem udržování oněch "okultně technických" specifik. Je ochoten použít kromě peněz a úplatků i zastrašování, vydírání, styky s podsvětím, v krajním případě i vraždy.
Hlavní hrdina se mu to pokusí překazit a naopak ona specifika eliminovat. (Ať již koupí toho domku a "rekonstrukcí", či "náhodnými akty bezdůvodného vandalizmu" jako převálcování zahrádky a rozrytí skalky ukradeným buldozerem)

Jak je vidno, nesejde až tolik na tom, komu domek po smrti připadne, ale bylo by lepší, aby to bylo dle stávajcích zákonů a podezřelé machinace na venek zbytečně nerušily dojem současné reality a protože se okolo toho ve svých důsledcích točí nikoli nepodstatná část děje nemohu to prostě přejít mávnutím ruky.

Román začíná v řadě samostatných linií a příběhů, které se pravidelně střídají (protože se povětšinou odehrávají ve stejnou dobu a postavy jedné linie vzdáleně vnímají i výrazné projevy ostatních linií "tetka, četla jste o tej sebevraždě dynamitem? To za našich mladejch let nebejvalo ...") a postupně proplétají, aby se nakonec ukázalo, že vše souvisí se vším (a při zpětném pohledu od začátku souviselo).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny