Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej herní měny

Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak je na tom podnikání s prodejem herní měny. Chtěl bych tuto činnost provozovat legálně a tak mě zajímá, jestli si stačí udělat živnost a platit zdravotní, sociální, popřípadě daně.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Co tím myslíš herní měnu ? Trochu to rozveď o jakou hru/měnu se jedná. Pokud chceš v nějaké hře "far…
Debil 13.02.2020 07:03
Debil
Tak vůči provozovateli hry mi je to celkem jedno, můžou mě max bloknout účet. Chci to mít legálně vů…
Neverlucky 13.02.2020 16:48
Neverlucky
Takže ty chceš legalizovat příjmy z nelegální činnosti? Hm, dobrý.
Prasak 13.02.2020 18:07
Prasak
Mohu poprosit o paragraf, či odstavec zákona, kde bych se mohl dočíst o tom, že prodávání herní měny…
Neverlucky 15.02.2020 09:57
Neverlucky
Pozri si autorský zákon a potom si odpovedz na otázku: Môžem predávať knihy, hry a filmy ktoré som s…
ok 15.02.2020 10:51
ok
Nebo prostudovat EULA té hry. nový
Prasak 15.02.2020 20:00
Prasak
METIN2.CZ Pravidla hry - Hraním této hry souhlasíte s následujícími pravidly: Nebudu: - se pokoušet… nový
Karel04 15.02.2020 18:49
Karel04
Pořád to jsou jen pravidla hry, který podle mě zákon úplně nezajímají. Nemyslím si, že za to, že něk… nový
Neverlucky 15.02.2020 23:20
Neverlucky
No, to chci vidět, jak povedeš účetnictví a budeš dávat faktury, či účtenky na herní měnu. Nebudeš m… nový
Prasak 16.02.2020 00:32
Prasak
Mně je to celkem jedno,dělej si co chceš.Ale myslím,že boj s německými právníky v případě problémů p… nový
Karel04 16.02.2020 14:14
Karel04
Tam nejde ani o toho vydavatela...ale skor o kupjuceho. Ak by mu blokli ucet a on na teba poda trest… nový
fleg 16.02.2020 15:24
fleg
Mně přijde že třeba stránka d2jsp funguje perfektně a hodně dlouho... EULA je jedna věc, ale zákony… nový
Araneus84 17.02.2020 11:30
Araneus84
Zakon je nadrazen EULE, ale zakon povazuje dobrovolne uzavrene dohody za platne a zavazne, s vyjimko… nový
Henonee 21.02.2020 02:41
Henonee
Pokud bude prodej herní měny dělat prostřednictvím nabídky jednoho uživatele a poptávky jiného uživa… nový
Araneus84 21.02.2020 14:36
Araneus84
Pokud je uzivatel te hry, tak tu EULA uzavrel. A je jedno, pod jakym nickem. A pokud by nebyl uzivat… poslední
Henonee 21.02.2020 15:48
Henonee

Pořád to jsou jen pravidla hry, který podle mě zákon úplně nezajímají. Nemyslím si, že za to, že někdo prodává herní měnu ve hře může jít např do vězení nebo platit pokuty :D Maximálně ti tak bloknou herní účet a s tím, že si jich můžeš založit neomezeně, je to celkem jedno. Znám spoustu lidí, co si takto vydělávají v několika herních titulech a nikdo to neřeší. Mě spíš zajímalo jak to udělat s fakturama. Neříkejte mi, že to nejde udělat např tak, že budu prodávat nějakou věc/službu, ke které bude zdarma herní měna. Viděl jsem to takto na ebayi u prodeje několika nehmotných věci.

No, to chci vidět, jak povedeš účetnictví a budeš dávat faktury, či účtenky na herní měnu. Nebudeš mít problém, dokud si vydavatel/provozovatel hry nevšimne, že na něm někdo parazituje a tím mu potenciálně krátí zisky. Taky by ses mohl dočkat žaloby, ze které se opupínkuješ až na patě. Že to prodávají ostatní neznamená, že je to v pořádku a že to přiznávají finančnímu úřadu.

Tam nejde ani o toho vydavatela...ale skor o kupjuceho. Ak by mu blokli ucet a on na teba poda trestne oznamenie tak s velkou pravdepodobnosotu uspeje, pretoze si ho uviedol do omylu, predal si mu nepredajnu vec a pod.
Sud bude sazmozrejme zohladnovat aj to, ze si vedome porusil pravidla vydavatela, cim ti preukaze umysel a budes to mat o to horsie.
To, ci si prijem danil a ako si ho vykazoval ti sice nepritazi, ale ani neprilepsi pred sudom.

Mně přijde že třeba stránka d2jsp funguje perfektně a hodně dlouho... EULA je jedna věc, ale zákony státu jsou EULE nadřazeny. Tzn. že prodávání herní měny je možná v rozporu s EULA (a mohou za to tvůrci bloknout účet), ale nic nelegálního to rozhodně není.
Stejné jako když si prodávající psa s PP dá do smlouvy, že ho nový majitel nesmí množit. To má asi tak stejnou váhu jako EULA u poč. hry ... Právně nevymahatelné.

Zakon je nadrazen EULE, ale zakon povazuje dobrovolne uzavrene dohody za platne a zavazne, s vyjimkou bodu, ktere jsou v primem rozporu se zakonem (tedy je zakon vyslovne zakazuje). Takze pokud se ti nepodari prokazat, ze zakon vyslovne zakazuje zakaz prodeje herni meny, tak jednas v rozporu s paltnym bodem EULy a tedy i v rozporu se zakonem.

Takze te dotycna firma muze soudit za kdejake ujmy, napriklad usly zisk, ktery si necha nahodnotit svym expertem (a jiste to bude vic, nez jsi ziskal prodejem, o casu ani nemluve) a kdovico dalsiho.

A samozrejme te muze soudit i ten, kdo to od tebe koupil, o castku za kterou jsi mu to prodal, protoze podvod a pokud ho zabanujou, tak i o hodnotu tohu uctu vypoctemou opet nejakym expertem (co to treba prevede na oficialni kurz te herni meny v prodejnich castkach vsech itemu + plus cena casu straveneho levlovanim, ci jine hausnumero, ktere budes moct maximalne rozporovat jinym, tebou placenym expertem.

A podvody trestne jsou, stejne jako protipravni obohacovani se. Takze je jen otazka, zda nejaka firma ci uzivatel te zazaluje protoze bud vidina zisku, nebo potreba exemplarniho trestu pro zastraseni podobnych, nebo proste nejake jine pohnutky (vyssi princip mravni, mstivost, .... cokoli).

A i pokud soud vyhrajes (coz je dost sazka do loterie), tak tu je jeste nekolik stupnu odvolani a s kazdym budes tratit cas, penize a nervy a i pri velkem stesti nakonec neziskas nic.

Takze si sam vyhodnot ocekavany zisk, hrozici ztraty (vcetne zaznamu v rejstriku (a pripadne publicity) a z toho vyplyvajicich dusledku), pravdepodobnosti, moralku, svedomi a tak a rozhodni se podle sebe.

Me tvoje problemy nijak neublizi.

Pokud bude prodej herní měny dělat prostřednictvím nabídky jednoho uživatele a poptávky jiného uživatele, tak žádnou EULA neuzavřel a může mu být u p*dele. Pochybuju, že veškerou virtuální měnu bude sám "těžit" prostřednictvím jednoho svého účtu ve hře ...
Docela by mě zajímal alespoň jeden tebou popisovaný případ u soudu. Můžeš sem na něj hodit odkaz, když ses o něm tak rozepsal a víš, jak by to probíhalo ?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru