Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Postavení kontejneru na suť na místě kde mám věcné břemeno parkování

Zdravím. Rekonstruujeme nově koupený byt ve společném domě s jedním dalším spolumajitelem. Plocha před domem je jejich ale my na ní máme věcné břemeno chůze a jízdy osobním automobilem a parkování osobního automobilu. Firma, co nám dělá rekonstrukci, na to parkovací místo postavila kontejner na suť. Sousedi od nás požadují odstranění kontejneru, s tím že břemeno je pro parkování osobního automobilu. Podotýkám, že s nimi máme od začátku problémy. Hned po zahájení ohlášené rekonstrukce na nás podali stížnost atd. U kontejneru argumentují mimo jiné i tím, že je podstatně větší než auto a že značně omezuje průchod. Větší je jen o trochu a je postavené tak ke straně, k plotu, jak by auto nešlo parkovat a mít možnost otevřít dveře, takže rozhodně průchod neomezuje víc než zaparkované auto. Mají právo od nás odstranění kontejneru požadovat?

Předmět Autor Datum
Když jsem objednával přistavení kontejneru na stavební suť, tak firma chtěla, abych si zařídil povol… nový
Yarda 17.04.2020 18:32
Yarda
No stojí na místě, kde bych jinak parkoval, takže by jim to nemuselo vadit. Jasný, určitě se to chtě… nový
MartinT 17.04.2020 20:51
MartinT
Jde o to, jak je to věcné břemeno formulované v papírech. A taky kdy vzniklo a co z toho ti vlastníc… nový
Yarda 18.04.2020 06:41
Yarda
Mají předkupní právo, tak bych jim to nabídnul k odkoupení. Pokud odmítnou, tak bych to prodal velmi… nový
Kiksfix 18.04.2020 03:49
Kiksfix
Jen je nechte, ať si stěžují.V téhle době se tím žádný úřad moc aktivně zabývat nebude a zvlášť tako… nový
Karel04 18.04.2020 13:08
Karel04
Souhlas s Karlem 04. Nech je ječet. Žádný úřad se tím nebude zabývat jelikož se jedná o soukromý poz… poslední
nerady 18.04.2020 19:27
nerady

Když jsem objednával přistavení kontejneru na stavební suť, tak firma chtěla, abych si zařídil povolení záboru veřejného prostranství, pokud ten kontejner budu chtít postavit na ulici nebo na chodník (když jsem s tím byl na městském úřadu a řekl jsem, že to chci jen na víkend, tak úředník mávnul rukou, že to nebudeme řešit a kdyby se někdo zajímal, tak že to mám projednané, nakonec se kontejner vešel za vrata, já jsem je mohl zavřít, tak do toho kontejneru nenanosili odpadky lidi ze širokého okolí). Ale jestli je to soukromý pozemek a ten kontejner tam bude stát delší dobu, tak mne by to taky na$ralo.
Asi jsi udělal chybu, že jsi to předem se sousedy neprojednal.

No stojí na místě, kde bych jinak parkoval, takže by jim to nemuselo vadit. Jasný, určitě se to chtělo zeptat. My jsme ale ani nevěděli, že si tam dají kontejner. Firma si asi myslela, že je to naše a ani se nás nezeptala. Na druhou stranu nám zatím zamítli cokoliv. co jsme po nich chtěli, takže zeptat se nám nepomohlo, spíš naopak. Jde mi to, jestli na to máme nebo nemáme nárok tam ten kontejner, samozřejmě dočasně, mít.

Mají předkupní právo, tak bych jim to nabídnul k odkoupení. Pokud odmítnou, tak bych to prodal velmi početné rodině. S touto budoucností je seznamte předem. Ale jinak naprosto normálně si tam nechejte kontejner, nechť kvičí a praskne jim žilka. Udělejte si svoje. Nechť se soudí oni. Myslím, že by to prohráli. Mimochodem ten prodej je asi nejlepším řešením. Tam se dobře žít nebude.

Jen je nechte, ať si stěžují.V téhle době se tím žádný úřad moc aktivně zabývat nebude a zvlášť takovou prkotinou.Sousedům řekněte, že ten kontejner váš není a povolení jste té firmě nedávali, tak ať si stěžují na tu firmu.Než se to někde projedná, bude kontejner už asi pryč.

Souhlas s Karlem 04. Nech je ječet. Žádný úřad se tím nebude zabývat jelikož se jedná o soukromý pozemek. Můžou akorát podat žalobu a k tomu budou muset složit nějaké peníze. Problém je, že tam budete do budoucna bydlet a jak se budou vyvíjet sousedské vztahy. Musíš zjistit co na ně bude platit. S někým se jde dohodnout a na někoho platí "bububu".

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru