Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nesmyslný příběh - porušená lidská práva

Našla jsem na internetu tento nesmyslný příběh, který má být údajně podle skutečnosti. Začala jsem v něm hledat porušená lidská práva, a našla jich 6. Našli jste i nějaké další ? Hezký den a děkuji
Pošťák a příležitostný youtuber Filip při čtení cizích dopisů zjistil, že paní Kacgijev doma ve slonovinové krabičce uchovává celoživotní úspory a rozhodl se je ukrást. Vloupal se do jejího bytu, ale v dopise popsanou krabičku nemohl najít, a tak se rozhodl, že na paní Kacgijev počíhá a počká až se vrátí z práce. Aby si zkrátil dlouhou chvíli, tak se přihlásil na její počítač a začal jejím jménem na soc. sítích uveřejňovat rasistické příspěvky, jak bylo jeho zvykem. Krátce poté se paní Kacgijev vrátila domů a střetla se s Filipem. Ten využil jejího šoku a udeřil ji do čela tupým předmětem, čímž ji omráčil. Následně ji svázal šňůrou na prádlo a s cílem zjistit polohu ceněné krabičky ji začal vyslýchat. Při výslechu se jí nezdráhal ostříhat vlasy či užívat techniky waterboarding. Celé své počínání živě sdílel se svými fanoušky na Youtube. Po celé tři hodiny paní Kacgijev opakovala, že si krabičku odnesl její manžel. Filip se po svém marném snažení vzdal, vzal si pár šperků a cenností a odešel. U následného soudu pošťák Filip argumentoval, že se jednalo pouze o sociální experiment, tzv. prank, že to vše byla jen legrace. Soudce, Filipův strýc, celou legraci pochopil, ale současně přiznal, že k takovému případu nemá kompetenci a že celý případ má řešit policie, která rozhodne dle vlastního uvážení. Paní Kacgijev nebyla k řízení přizvána s tím, že moc dobře neovládá češtinu, takže by ani nerozuměla. Filip byl policií odsouzen k trestu odnětí svobody. Soudce však zasáhl a dle zásady presumpce neviny výkon trestu pozastavil.
1-čtení cizích dopisů
2-vloupání do bytu
3-zveřejňování rasistických příspěvků
4-úder do hlavy, svázání šňůrou, ostříhání vlasů, technika waterboardingu
5-sdílení na youtube
6-krádež šperků a cenností

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Soudce, Filipův strýc, že celý případ má řešit policie, která rozhodne dle vlastního uvážení. Fili…
Prasak 20.04.2020 22:26
Prasak
A ještě něco - k soudu ji nepustili,v že by nerozuměla, ale když ji mučil, tak to se s ní Filip doml… nový
Prasak 21.04.2020 06:10
Prasak
A co potřebuješ poradit?Tohle je právní poradna,na blbosti a úvahy jsou tu Debaty. A na jiné poradně… poslední
Karel04 21.04.2020 07:37
Karel04

Soudce, Filipův strýc,

že celý případ má řešit policie, která rozhodne dle vlastního uvážení.

Filip byl policií odsouzen k trestu odnětí svobody.

Tohle ani jako fikce neobstojí. Soudce není nestranný (příbuzný), soudce nesoudí, policie soudí a když odsoudí, soudce vytasí presumpci neviny (když je odsouzen, je vinen).
Tohle vymyslel tak někdo v sedmé třídě základní školy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...