Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přecenění rozbité věci

Dobrý den,

před pár měsíci jsem byl na maturitním plese kamarádky a s kamarádem jsme v opilosti rozbili gastro vozík (nerezový vozík pro převážení nápojů/nádobí atd.) v kulturním centru kde se ples konal. Paní (zřejmě správkyně objektu nebo tak něco) si od nás opsala telefonní čísla a čísla OP a říkala, že ho zaplatíme, s čímž jsme počítali a souhlasili.

Když mi po pár měsících zavolala že koupili nový vozík, řekla si o cenu kolem 6 000,- což mi přišlo divné, protože co jsem se koukal na internet na ceny těchto vozíků, ceny těch podobných tomu který jsme zničili se pohybovali v rozmezí 2 až 3 tisíce.

Ani jeden z nás nemáme pojistku na "blbost" a tak to asi budeme muset zaplatit, ale ta cena se mi zdá příliš vysoká. Jak se máme vůči tomuto bránit (jestli se vůbec dá)?

Děkuji za připadnou odpověď.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Peníze bych jí položil na dřevo oproti předložené faktuře. Gastrovozíky jsou různé kvality, tedy co…
Prasak 18.05.2020 18:16
Prasak
To je Ale bezdůvodné obohacení. To že ho rozbili dva, neznamená, že může požadovat cenu od dvou lidí… poslední
kapole 30.05.2020 19:19
kapole

Peníze bych jí položil na dřevo oproti předložené faktuře.
Gastrovozíky jsou různé kvality, tedy co vidíte na netu, nemusí být to stejný jako to, co jste rozbili. Nehledě na to, že paní správkyně měla kvůli vám zbytečnou práci navíc. Jste dva, tj. 3 litry na každýho, to snad dáte dohromady. Buď rád, že to nebylo výčepní zařízení.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru