Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvýšenie nájmu

Zdravím,môže prenajímateľ bytu zvýšiť nájom ak ešte neskončila zmluva?Údajne prišielo z bytového družstva vyúčtovanie a majiteľ musí zrejme viac platiť.
On zatiaľ ani zmluvu nechce meniť,lem máme posielať o 250kč viac.Môže prenajímateľ takto si navišovať?Mne sa to teda vôbec nezdá.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
prišielo z bytového družstva vyúčtovanie To přišlo asi vyúčtování za služby, voda, topení atd. Tak k… nový
milan.cukrar 25.06.2020 05:59
milan.cukrar
Mě to připadá, že družstvo zvýšilo odvody do fondu oprav o 250,-Kč a pronajimatel o tuto částku zvyš… nový
nerady 25.06.2020 09:21
nerady
Ak nie je v zmluve presne zakázané šibrinkovanie s výškou sumy počas nájmu, je to stranou prenajímat… poslední
Nuda 25.06.2020 09:59
Nuda

prišielo z bytového družstva vyúčtovanie
To přišlo asi vyúčtování za služby, voda, topení atd. Tak klidně může zvýšit zálohy na službu, dodatkem ke smlouvě. Vlastní nájem Vám asi nezvyšuje.
Bez podrobností o Vašich platbách a službách, nelze dát správnou odpověď.

Mě to připadá, že družstvo zvýšilo odvody do fondu oprav o 250,-Kč a pronajimatel o tuto částku zvyšuje nájem. Zda to lze či ne záleží na tom co je sepsané v nájemní smlouvě jak píše Milan Cukrář.

Ak nie je v zmluve presne zakázané šibrinkovanie s výškou sumy počas nájmu, je to stranou prenajímateľa dovolené. S tým nič nenarobíš. Text zmluvy musí byť jasný, presný a zrozumiteľný. Jedine súd by mohol právoplatne rozhodnúť, či došlo k porušeniu zmluvy, zmluvných podmienok, navyšovaním nájmu počas doby jej trvania.

Ak nie je v zmluve presne dohodnuté, môže ťa prenajímateľ vyraziť z prenajatých priestorov, ukončiť nájomný pomer, pre porušenie zmluvných podmienok v prípade, ak zdôvodnené navýšenie odmietneš doplatiť zmluvnému prenajímateľovi. Zase jedine súd môže rozhodnúť, či prenajímateľ nezákonne a nedôvodne porušil týmto krokom podmienky zmluvy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru