Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zvýšenie nájmu

Zdravím,môže prenajímateľ bytu zvýšiť nájom ak ešte neskončila zmluva?Údajne prišielo z bytového družstva vyúčtovanie a majiteľ musí zrejme viac platiť.
On zatiaľ ani zmluvu nechce meniť,lem máme posielať o 250kč viac.Môže prenajímateľ takto si navišovať?Mne sa to teda vôbec nezdá.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mě to připadá, že družstvo zvýšilo odvody do fondu oprav o 250,-Kč a pronajimatel o tuto částku zvyš… nový
nerady 25.06.2020 09:21
nerady
Ak nie je v zmluve presne zakázané šibrinkovanie s výškou sumy počas nájmu, je to stranou prenajímat… poslední
Nuda 25.06.2020 09:59
Nuda

Mě to připadá, že družstvo zvýšilo odvody do fondu oprav o 250,-Kč a pronajimatel o tuto částku zvyšuje nájem. Zda to lze či ne záleží na tom co je sepsané v nájemní smlouvě jak píše Milan Cukrář.

Ak nie je v zmluve presne zakázané šibrinkovanie s výškou sumy počas nájmu, je to stranou prenajímateľa dovolené. S tým nič nenarobíš. Text zmluvy musí byť jasný, presný a zrozumiteľný. Jedine súd by mohol právoplatne rozhodnúť, či došlo k porušeniu zmluvy, zmluvných podmienok, navyšovaním nájmu počas doby jej trvania.

Ak nie je v zmluve presne dohodnuté, môže ťa prenajímateľ vyraziť z prenajatých priestorov, ukončiť nájomný pomer, pre porušenie zmluvných podmienok v prípade, ak zdôvodnené navýšenie odmietneš doplatiť zmluvnému prenajímateľovi. Zase jedine súd môže rozhodnúť, či prenajímateľ nezákonne a nedôvodne porušil týmto krokom podmienky zmluvy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru