Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krádež v domácnosti

Dobrý den, žiju ve společné domácnosti s otcem a bratrem, já i otec pracujeme, bratr nepracuje. Každý z nás má svou osobní uzamykatelnou ložnici. Bohužel prostory které máme společné jsou kámen úrazu, opakovaně jsem okrádán vlastním bratrem o potraviny které si nakupuji. Bohužel špatná finanční situace mi neumožnuje se odstěhovat a tak musím roky trpět krádeže z jeho strany, netvrdím že škoda která mi vznikla je závratná ale nemám pochopení pro někoho kdo nepracuje a nechce pracovat, já sám musím platit své potřeby a výdaje. Otec ze strachu z bratra není schopen situaci řešit, žádná domluva nepadla na úrodnou půdu. Naopak při konfrontaci, se dostáváme na úroveň vyhrožování ublížení na zdraví apod. Rád bych se zeptal jak tuhle situaci řešit, žádný normální nápad který by byl v souladu se zákonem mně už nenapadá. Sám mám už nervy v kýblu, bojím se co bude dál. Občas mám myšlenky na to že bych si raději šel sednout za vraždu nebo zmrzačení.

Předmět Autor Datum
Majiteľ nehnuteľnosti 1/1-ny z celku môže zrušiť trvalý pobyt hocikomu, teda nespratníkovi bez súdne…
Nuda 10.07.2020 12:00
Nuda
Pár připravených lákavých potravin s projímadlem nebo dávidlem, případně opakovaně, by bratra mohlo…
Karel04 10.07.2020 12:24
Karel04
Předpokládal bych, že WC budou mít také společné. ;-)
Kurt 10.07.2020 12:53
Kurt
Jaké zmrzačení, zbij ho přes mokré prostěradlo, bolí to, modřiny se nedělají, důkazy nejsou. poslední
umfa 12.07.2020 07:38
umfa

Majiteľ nehnuteľnosti 1/1-ny z celku môže zrušiť trvalý pobyt hocikomu, teda nespratníkovi bez súdneho rozhodnutia, bez nejakého súdneho vypratania. Stačí majiteľom bytu vyplniť tlačivo a preukázať sa listinnými dokladmi k nehnuteľnosti na vecne príslušnom Obecnom úrade (Predpokladám, že brat nemá s majiteľom uzatvorenú náramnú zmluvu s ktorou by sa mohol niekde na úradoch oháňať alebo nie je zapísaný v LV k.ú., ako podielový spolumajiteľ).

Poistil by som nehnuteľnosť proti vandalizmu, krádeže, vlámaniu apod.

Následne, potom, až by prebehol proces s odhlásením z pobytu, by som vymenil vložky zámkov vo vstupných dverách vedúce do nehnuteľnosti v čase, ak nebude zrovna nespratník doma (daj mu na pivo+poldecovú zásmažku k pivu) a čakal pri telefóne doma na nespratníka. Ak by sa chcel násilím dostať do nehnuteľnosti, vlámaním, poškodzovaním súkromného majetku, zavolaj fízlov na vandala, ktorý nemá v predmetnej nehnuteľnosti užívacie ani iné nájomné právo s podaním trestného podnetu na PZ ČR z podozrenia z tr.činu nebezpečného vyhrážania, porušovanie domovej slobody, poškodzovanie cudzieho majetku, výtržníctvo apod.

Ak nemá brácho v rukách žiaden relevantný flajster, nech sa súdi, nech podá on v prvom rade na súd občiansko-právnu žalobu s dôkazmi, že boli porušené jeho ústavné a zákonné práva, nech preukazuje svoje užívacie práva k obydliu, jeho majetku v uzamknutom byte s príslušenstvom.

Zostane evidovaný na trvalom pobyte v registratúre obce, v ktorej mu majiteľ nehnuteľnosti zrušil pobyt, ako bezdomovec.

Až potom si počínaj podľa svojho neuváženého, rozbesnetého vkusu a cholerickej povahy v prípade, ak si s nespratníkom nespravia poriadok "pohlavné" orgány ČR k tomu určené. Žiješ v právnom a demokratickom štáte s platnými zákonmi, ktoré sa dajú pozohýbať, prekrútiť v svoj prospech bez toho, aby si utrpel ujmu násilnou činnosťou. Tieto obezličky, právne kličky, eštébácke finty ti žiaden boľševikmi nakvasený, protekčný pako advokát, neporadí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru