Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výpověď ze strany zaměstnavatele před nástupem do práce

Je to trochu zmätočne popísané!
Ale po poriadku: Výberové konanie - vyhral si. Takže si vhodný na danú funkciu. Bol si aj vyrozumený. OK! Dostavoval si sa na jednania podľa požiadaviek budúceho zamestnávateľa - OK, lenže "riaditeľ" to odkladal. To už začína zaváňať podrazom. Zmluvu si podpísal = OK, riaditeľ nie - to nie je OK! Tade prakticky žiadna zmluva (teoreticky by sa dala ešte v deň nástupu podpísať). Vyslali ťa na školenia, ktoré hradili - OK, nemuseli ťa posielať už počas zamestnaneckého pomeru, ale už by si pracoval ako vyškolený.
Menovanie bolo viackrát odsunuté (+ nepodpísaná zmluva) = podraz od nich.
14 dní pred nástupom ťa zrušili a zamestnali iného (predpoklad bez výberového konania). Toto je už riadny podraz - skôr by som napísal - pokiaľ nebolo výberové konanie zrušené - poškodili ťa a porušili podmienky výberového konania.
Neviem ako v Čechách, ale toto by mal rozhodnúť súd. Ak výberové konanie nebolo zrušené, výsledok bol potvrdený a napriek tomu tam vzali iného - porušili celý priebeh výberového konania. Súd by v tom prípade mal rozhodnúť, či to bolo z ich strany v poriadku (a teda platí, čo rozhodli neskôr), alebo by zaviazali zamestnávateľa dodržať stanovené podmienky a pravidlá výberového konania a prijať ťa do zamestnania.
Lenže v tomto prípade by som ja osobne takému zamestnávateľovi už NEVERIL. Žiadal by som, aby mi nahradil vynaložené prostriedky (musel si predsa k nim dochádzať, musel si zrušiť napr,. iné možnosti u iných zamestnávateľov). Odstupné však nedostaneš (nebol si zamestnancom - teda si ani nemohol dostať výpoveď).
http://www.komora-khk.cz/business/documents/?soubor=moduly/6-vyberova-a-poptavkova-rizeni/vyberova-a-poptavkova-rizeni-v-ceskem-pravnim-radu.pdf
Preštuduj!

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny