Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdíl mezi úmyslem a nedbalostí a podmínečné odsouzení

U soudu ti uz vysvetli, co sis vlastne doopravdy myslel a co to teda je.

Predstav si - zijes sam na venkove, na oplocene zahrade mas kulnu plnou sena, na ni si das terc a zkusis strilet z luku. Sice prvni ranou zasahnes desitku, ale stena je slaba, sip projde a trefi do zadku tulaka, co si tam na noc ustlal. To mame ublizeni na zdravi.

Dokud budes soudu vykladat, ze "zahrada je oplocena, kulna plna sena, takze ji sip neprostreli a zijes sam, takze jsi vubec netusil, ze by tam nekdo mohl byt", tak bude tvuj obhajce jasat "Jasna nedbalost - zajistil bezpeci vsech okolo, ale bezduvodne se domnival, ze v kulne nikdo neni a pred strelbou ji pouze nezkontroloval"

Pokud ovsem dodas "a ten tulak tam stejne nemel co delat" tak zacne jasat zalobce "jasny neprimy umysl - vedel, ze by tam nekdo pripadne i nezakonne byt mohl, ale byl srozumen s tim, ze v takovem pripade ho muze poskodit a take to udelal"

-----

Opily ridic ve meste bude nejspis neprimy umysl, protoze mohl a mel vedet, ze se po meste potuluji chodci a to i v noci a na chodniku a byl tedy srozumen s tim, ze je muze srazit.
Opily ridic na samote u lesa, co jede do drevniku muze byt i nedbalost, neb bezduvodne predpokladal, ze cestou nikoho nepotka a tudiz ani nesrazi.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny