Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem "zjednodušené EET" účtenky v Albertu

Zdrawím, zaslechl jsem nedávno o "zjednodušené EET" účtence v Albertu, tak jsem se si rozhodl vyzkoušet (u bezrizikového nákupu a kde jsem měl spočtenou správnou cenu předem). Zjistil jsem, že tam uplně chybí položky.
Zároveń, dnes, jsem v rádiu se doslechl propagaci této účtenky a zneklidnila mě věta, že splňuje veškeré legislativné požadavky[/b] Slyšel jsem v tom takový skrytý smích do xichtu v tom sdělení, mám pocit, že to lidem neulehčí kontrolu ceny nákupu a zadruhé případné reklamace.

Což mě překvapilo, jelikož ji nelze použít jako prvotní doklad, když tam nejsourozepsané položky.

Ale co hlavního mě zajímá, jak potom se řeší případná reklamace ceny, kdy účtují za cenu vyšší cenu, než za jaká byla v regále. S tím souvisí, lze dohledat podle té účtenky, co se zakoupilo? To jako kvůli tomu udržují databázi, které položky za jakou cenu byly prodány na dané účtence?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Takhle to vypada, kdyz nekdo absolutne nevidi do fungovani pokladnich databazi a jeste si plete ucte…
re4zon 21.10.2020 14:57
re4zon
kde vetsinu veci nikdo reklamovat nebude. Obávám se, že tazatel nemyslel klasickou "reklamaci", al… nový
Latrán 22.10.2020 12:51
Latrán
Kdo má potřebu tohle řešit, řekne si o úplnou účtenku. V čem je problém? nový
Wikan 22.10.2020 12:54
Wikan
Opravdu nechapu, v cem je problem. Albert proste netiske automaticky neco, co ho stoji penize a skor… nový
re4zon 22.10.2020 13:45
re4zon
Zrovna v tom albertu jsou reklamace toho typu zcela normální. Teda alespoň když jsem tam chodil pro… nový
ml1 22.10.2020 16:23
ml1
Albert máme z ruky, nakupujeme tam odhadem 1-2 do roka. Ale zatím jsem se v žádném super-hyper obcho… nový
L-Core 22.10.2020 20:41
L-Core
Jj, ale ty miliardy za bakšiš za zprovoznění EET do rukou "kontraktorům zprostředkující IBM řešení"… poslední
FizBabis 23.10.2020 20:52
FizBabis

Takhle to vypada, kdyz nekdo absolutne nevidi do fungovani pokladnich databazi a jeste si plete uctenku a eet uctenku. Je potreba ve vsem videt nejakou konspiraci? Retezec nebohatne na par korunach rozdilu v cene na regalu a na pokladne, to je prakticky vzdy chyba.
Mate moznost dostat normalni doklad s rozpisem polozek? Mate. Potrebuje ho kazdy? Nepotrebuje. A uz vubec ne v prodejne potravin, kde vetsinu veci nikdo reklamovat nebude. Nebyt babisovych kravin, netisklo by se vubec nic. Navic k reklamaci staci dukaz o nakupu, ne nutne uctenka s polozkami. Cenu si muze kazdy zkontrolovat na displeji pred zaplacenim.
Tohle je normalni snizovani nakladu. On ten papir neni zadarmo a tiskarny taky ne. V Albertu to muzou byt miliony rocne. U nas (ne, neni to Albert ani jiny hypermarket) se standardne doklad netiskne, jen eet uctenka o delce asi 2cm. Normalni uctenku chce tak 2÷ zakazniku a na pozadani ji samozrejme dostane.

kde vetsinu veci nikdo reklamovat nebude.

Obávám se, že tazatel nemyslel klasickou "reklamaci", ale sprosté okrádání (připouštím, že to ne vždy je cíleně, pokud ano, tak to mají udělané neprůstřelné, že dávají hodně podobné položky vedle sebe, využívají mezery v regálech, umístění ke kraji atd, spíš častěji v tom mají bordel, že kvůli neustálým akcím mění ceny a občas na to zapomenou.). Jak si psal, ne každý si počítá součet nákupu před namarkování pro kontrolu, zda ho řetězec neokradne.
A asymetrie je v tom, že, jak si psal, řetězec nebohatne na korunách rozdilu, ale zákazník se cítí okraden.
Ta účtenka, je jednak pro něj důkazní/vzpomínkový materiál, ze kterého si vzpomene "á, tady vidím, paštiku Agrofert z prasečích kůží, na tomhle mě okradli" je jednoduší než si vzpomenout, hmm, cena nákupu je o 13 Kč vyšší než kolik jsem si spočítal, na čem mě asi mohli okrást?

Opravdu nechapu, v cem je problem. Albert proste netiske automaticky neco, co ho stoji penize a skoro nikdo to nechce. Ja to ocenuju, dava to smysl. A kdo to chce, porad ma moznost to dostat. Jsou ovsem kverulanti, kteri nechapou, ze nejsou stredem sveta a vsechno musi byt podle nich.

Zrovna v tom albertu jsou reklamace toho typu zcela normální. Teda alespoň když jsem tam chodil pro housky (už delší dobu to řeším jinak), vždy tam řešili nějaké spory kolem cen nebo slev (a to jsem tam mohl strávit max. 10 minut včetně fronty u pokladny, která podle jejich propagace zaručeně neměla víc jak 3 později 4 lidi (stával jsem tak pátý až sedmý)). V žádném jiném obchodě mi to nepřišlo tak časté, možná ještě v penny, ale ani tam to nebylo tak běžné.
Docela vážně jsem uvažoval, jestli je to opravdu taková neschopnost, nebo zlý úmysl (naúčtujeme více a když se zákazník neoze, tak máme vyděláno).

Albert máme z ruky, nakupujeme tam odhadem 1-2 do roka. Ale zatím jsem se v žádném super-hyper obchodě nesetkal s tím, že by mi nechtěli dát účtenku s rozpisem položek. Nebo jinak, bez jakéhokoliv ptaní ji vždy dostanu. Kdyby se mě zeptali, budu ji chtít, protože po nákupu si účtenky kontrolujeme - procento případů, kdy je něco nablokováno špatně nebo za jiné než regálové ceny opravdu zaznamenáváme vysoké, pravděpodobně přes 1/4 jakýchkoliv našich nákupů. V tomhle byla špička naše místní Tesco; po otevření, z prvních 4 nákupů v něm, se mě "pokusili okrást" (rozdíl cen regál-pokladna) 3x… Jistě, mohl bych se na to kvůli pár kačkám vykašlat, ale neskutečně mě vytáčí tohle dělání blbců z nakupujících. A ještě více otrčený xicht příslušného náctiletého manažera prodejny a jeho žvásty kolem… nu, stačí se zmínit o kompletním záznamu (chytrý mobil má dnes každý) a ČOI a hle, najednou to jde, někdy i s dárkovou poukázkou na nákup na zavření huby. Není to nic proti těm chuderám prodavačkám, které se musejí pořádně naotáčet, ale proti systému řetězce, jak vydrbat s lidmi ("naženeme je na slevy a stejně jim nakonec nasereme a ještě je okrademe")

EET teď není potřeba řešit. Loterie je pasé, EET pozastaveno na další dva roky (jasný signál, že to jde do vytracena ke zrušení ..)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru