Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdelenie spoluvlastnicta

Ahoj,
Riesil niekto situaciu s pozemkom, kde bol spoluvlastnik s dalsimi 3 ludmi s kt sa neda dohodnut a este aj s SPF (nezisteni vlastnici, resp. Pozostali si nedali spravit dedicstvo). Jedna sa o extravilan orna poda cca 600m². Mam cca 5/6 podiel ale nechcem byt spoluvlastnik. Dohodnut sa neda a rad by som vedel kolko ma bude stat aby som bol vlastnikom svojho podielu v 1/1.
Ďakujem za odpoveď ak ma niekto s tymto skusenost.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Marginálne medzi kecmi mudrlantov: Pokiaľ neprebehlo riadne vyporiadanie dedičstva zákonných spolum… nový
Nuda 13.01.2021 00:15
Nuda
Dedicstvo pravdepodobne odmietnute bolo, takze to zostalo na mrvteho vlastnika, cize to spravuje SPF… nový
Michal29 13.01.2021 23:45
Michal29
Pokud by bylo dědictví odmítnuto, tak by to bylo zapsáno už na stát. U těch nenalezených vlastníků (… nový
nerady 14.01.2021 11:14
nerady
U nas je na liste vlastnictva v zatvorke za menom SPF, t.j. spravuje stat. Mam vedomost aj skusenost… nový
Michal29 15.01.2021 10:23
Michal29
Poznámka pod čiaru, SPF neznamená, že sa nenájde oprávnený dedič. V americkej, kapitaľistickej, záp… nový
Nuda 15.01.2021 19:13
Nuda
To sme trochu odbocili...ale, co s tym spravime? Zostava nam byt hrdymi slovakmi/cechmi.. poslední
Michal29 15.01.2021 21:06
Michal29

Marginálne medzi kecmi mudrlantov:

Pokiaľ neprebehlo riadne vyporiadanie dedičstva zákonných spolumajiteľov, pozostalých apod., so zápisom pozostalých dedičov v I. II. III. rade do LV príslušného k.ú. 1/1-ny z celku, dedičstvo nebolo v zápisnici pred notárom odmietnuté, nepomôže žiaden súd ani kvalifikovaný žalobný návrh podopretý znaleckými posudkami.

Dôvod:
Prekážka v konaní.

Každý takýto prešpekulovaný, podvodný úkon zo strany ľudovodemokratického, eštébakmi prešpikovaného, skorumpovaného, zločineckého komunistického súdu, bude odvolacím súdom vyššej inštancie zamietnutý, prípade po nezákonnom rozhodnutí známej talrármafie na I a II. stupni oddelene, bude retroaktívne napadnuteľný na ústavnom súde, následne na súde v Štasburgu.

Majetkové práva sa v zmysle O.z. nepremlčujú, sú nedotnuteľné.

Pokud by bylo dědictví odmítnuto, tak by to bylo zapsáno už na stát. U těch nenalezených vlastníků (většinou mrtvých a nevyřízených v dědictví) nyní u nás běží nějaká promlčecí doba a pokud se nikdo nepřihlásí tak to bude po uplynutí té doby zapsáno jako majetek státu. Nevím jak je to u vás, ale pokud to máte obdobně tak ti to v té běžící lhůtě nikdo nevyřeší.

U nas je na liste vlastnictva v zatvorke za menom SPF, t.j. spravuje stat. Mam vedomost aj skusenost s tym, ze takto zapisany spoluvl. Sa da odkupit ten podiel (samozrejme ked si uz spoluvl. Kvoli predkupnemu pravu)..
Takze nemal by to byt ziadny problem, bol som za pravnikom, vraj okrem financneho hladiska nevidi ziadny problem a do roka by to malo byt vysporiadane.. bude treba znalecky posudok, geodeta pravnika.. do 500e by to vraj mohlo vyjst..

Poznámka pod čiaru, SPF neznamená, že sa nenájde oprávnený dedič.

V americkej, kapitaľistickej, západnej, imperialistickej demokracii tieto zločinecké, komunistické premlčacie lehoty v oblasti nehnuteľností a majetkových práv neexistujú, nonsens, boli by to listiny erráta in objecto.

Komunistická mafia si prerozdelila komplet karpatský oblúk po Dunaj medzi mafiou eštebákov, odkúpením, rozkradnutím parciel po boľševicky v zmysle ich zákona prijatého boľševikmi v NR SR z radov "otcov vľasti", s.r.o. a.s., obabraním súkromníkov alebo pdfukom pozemkov v majetku obcí, za sumu 0,001 centov za m2, jakožto, šme, tj. nikým nechcený extarvilán neobrábanej pôdy. Preto sa dnes nepohneme pri výstavbe verejných komunikácií, ciest a diaľníc lebo štátu táto mafia zlodejských boľševikov ponúka za odpredaj recipročných, komunistami nakradnutých parciel dnes za trhovú sumu 10000€ za m2 v kdejakej riti, podľa ich komunistického, zlodejského práva. Hlavne ak si mafiáni komunisti v Územnom pláne preonačili extrvilán smerom na intravilán obce.

Zľatí naši komunisti, milovaná eštébácka lúza lumpenproletariátu SR.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru