Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Drobná stavba bez stavebního povolení

Dobrý den,
chtěli bychom si postavit mezi sousedovým domem (dřevěný dům) a naší garáží malou roubenku, která má asi 25 m2. Bohužel nejsme schopni dodržet vzdálenost od souseda zákonné 2 metry. Je mi jasné, že sousedka si hned půjde stěžovat.
Když to postavíme, co by úředníci dělali? Dali by nám pokutu nebo by nás to nechali zbourat? Je to v malé vesnici, kde žije asi 50 lidí. Roubenka by stála úplně na konci vesnice u lesa.

Díky
Radek

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Uz jsem videl, jak si typek postavil na zahrade bazen a kdyz byl hotovy a vykachlickovany, tak se oz… nový
gilhad 06.01.2021 11:43
gilhad
Nebude jednodušší a levnější sousedku uplatit a za pár tisíc od ní "koupit" ten souhlas? Ovšem pokud… poslední
Karel04 06.01.2021 12:57
Karel04

Uz jsem videl, jak si typek postavil na zahrade bazen a kdyz byl hotovy a vykachlickovany, tak se ozval aktivni soused a typek musel nechat komplet bazen vybagrovat na vlastni naklady (jestli k tomu jeste neco platil nebo ne netusim).
Nasledne pozemek nabidnul k prodeji.
Kdyz jsem slysel tuhle storku, tak jsem pozemek nekoupil, protoze o takoveho souseda nestojim, takze pokracovani neznam.

(ale odpoved na puvodni otazku - pokud bude sousedka aktivni, tak nejspis dostanete oboji - jak pokutu, tak prikaz to na vlastni naklady zbourat.)

Nebude jednodušší a levnější sousedku uplatit a za pár tisíc od ní "koupit" ten souhlas? Ovšem pokud budete splňovat další podmínky pro povolení, jak už psal nerady. Takže napřed bych se poptal na tom stavebním úřadu, co k tomu vše je potřeba a pak teprve vyjednával. Asi by bylo dobré pak znát i názor starosty.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru