Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Autonehoda a hrazení škody

Dobrý den, mám dotaz. Dnes jsem měl vážnější autonehodu, kterou jsem zavinil já. Vjel jsem na hlavní z vedlejší silnice a narazil do mě nový Superb. Rozhlížel jsem se, ale nic neviděl, každopádně vina je samozřejmě na mé straně. Na místo přijela policie a při dechové zkoušce jsem nadýchal zbytkový alkohol z večera v hodnotě jednoho piva. Vůbec by mi nenapadlo, že je možné, že bych ještě ráno nadýchal, ale bohužel se tak stalo. Slyšel sem, že pokud je to takhle, pojišťovna nevyplácí škody z povinného ručení mně, ani tomu, který do mě narazil. Že bych měl vše hradit já. Mé auto mělo cenu tak 50 tisíc a majitel superbu napsal do policejního protokolu odhad škod 200 000 Kč. Má pojišťovna je AXA, je mi 21 let, nikdy jsem neboural a nikdy jsem neměl problémy s policií, zbytkového alkoholu tam bylo opravdu málo. Chci se zeptat, zda nemáte nějaké rady co dělat, jak postupovat, případně informace jak to chodí? Zda pojišťovna něco vyplácí i za tyhle podmínky? Jsem student a nemám moc peněz, proto jsem z toho nyní zoufalý a nemám kolem sebe lidi, které se vyznají. Proto moc děkuji za každou radu..

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Do jiné poradny dal tento mladík taky stejný dotaz. Ale je třeba sdělit, kolik mu naměřili, páč to b… nový
milan.cukrar 21.01.2021 06:33
milan.cukrar
Ahoj desetistupňové pivo udělá 0,2promile ale každopádně alkohol za volant nepatří ani zbytkový. Měl… poslední
zdenekhadrava 21.01.2021 12:31
zdenekhadrava

Do jiné poradny dal tento mladík taky stejný dotaz.
Ale je třeba sdělit, kolik mu naměřili, páč to bylo určitě více, jak 0,3promile. Nikde nenapsal jak večer kalili. Kolik mu tedy ráno naměřili. On nevypil večer jedno pivo, jak někteří pochopili.

jsem nadýchal zbytkový alkohol z večera v hodnotě jednoho piva
Tak kolik toho měl?
Chlastal a pak řídil a ještě nedal přednost.

Ahoj desetistupňové pivo udělá 0,2promile ale každopádně alkohol za volant nepatří ani zbytkový. Měl jít na krev, a že mu to nikdo neřekl? Neznalost zákona neomlouvá žije v ČR tak by si měl něco o právním systému něco přečíst a ne to dávat na fóra každopádně najdi si pobočku probační a mediační služby a zajdi tam a vše jim řekni a oni by ti měli pomoci a nebo poradit bývá to zdarma. Poradí ti tak abys nemusel platit nejvyšší taxi. Ale počítej že zaplatíš pokutu ne-li zákaz řízení od6 měsíců do 1roku v půlce můžeš podat odvolání, dále tě čekají psychotesty zda-li si způsobilý k řízení MV a pojišťovna po tobě také bude vymáhat nějaký peníz. Buď chlap postav se problému čelem ke spokojenosti hlavně pána cos mu tam vjel a mysli hlavně na to že se nikomu nic nestalo ale zajdi si na tu pobočku ano! Tam mají zkušenosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru