Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem placení popelnice v místě trvalého bydliště a v místě rekreačního objektu / chaty /

V místě trvalého bydliště / Praha / platím poplatek za popelnice v částce 600 kč.Obdobný poplatek jsem platil i v místě v chaty,/ Pyšely /,letos,byl,ale tento poplatek,bez jakéhokoliv upozornění,navýšen na částku 2000kč.Popelnici,ale vůbec nepoužívám,biologický odpad se dává na kompost a ostatní odpad/ obaly, /sebou vozím do místa bydliště.Jaká je moje povinnost s placením. F.

Předmět Autor Datum
Povinnost je bohuzel platit. Reseni je jen jedno, nic nikam nevozit a popelnici pouzivat, usetrite a… nový
re4zon 19.02.2021 13:55
re4zon
Jelikož se jedná o chatu, počítám, že není celoročně využívána. Osobně bych začal komunikovat s měst… nový
nerady 19.02.2021 20:37
nerady
Je to dané zákonem o odpadech a místní vyhláškou. Platíte za obě místa. Tak je to správně. nový
milan.cukrar 20.02.2021 15:48
milan.cukrar
I když to navýšení ze 6 stovek na 2 litry je docela brutální. Obce však často na chataře doplácejí,… nový
Prasak 20.02.2021 17:04
Prasak
https://www.mesec.cz/clanky/muzete-se-vyhnout-placeni-poplatku-za-komunalni-odpad/ nový
nerady 20.02.2021 23:33
nerady
Nerady, nečetl jsem rozsudek, jen text v článku, kde píšou, že neprodukují odpad, na dalším řádku pí… nový
milan.cukrar 24.02.2021 06:51
milan.cukrar
Bývalo to u chat zcela běžné, že chataři popelnici vyndavali až na konci sezóny (poslední týden v sr… nový
ml1 22.02.2021 11:02
ml1
Ta souvislost s Covidem je ta, že nakažené rodiny nesmí třídit odpad, aby se minimalizovalo riziko š… poslední
Zdenál 25.02.2021 08:22
Zdenál

Povinnost je bohuzel platit. Reseni je jen jedno, nic nikam nevozit a popelnici pouzivat, usetrite aspon trochu namahy. A spravne byste nic ani nikam vozit nemel, doma platite za odpad z domacnosti, ne za dovezeny odpad odjinud.

Jelikož se jedná o chatu, počítám, že není celoročně využívána. Osobně bych začal komunikovat s městem Pyšely a chtěl doložit na jakém základě to bylo zvýšeno (usnesení zastupitelstva), proč je to celoročně a zda je možnost časového vyvážení např. 5- 9 měsíc atd.

Bývalo to u chat zcela běžné, že chataři popelnici vyndavali až na konci sezóny (poslední týden v srpnu jsem žasnul, kde všude jsou popelnice). V kdysi jsem jezdil brigádu na popelu (Pyšely zrovna ne, ty dělala konkurence, tam jsme jezdili jeden den na oběd - bylo to po cestě, takže mám vzpomínku, jak jsme jednou přišli z oběda a měli jsme prázdné kolo ... výměna kola na pyšelském náměstí by byla na jiné povídání). Tehdy ještě nebyla kapitace, ale byly jednorázové známky. Tak jak se ve městech (kde měli lidi nebo domy předplaceno na celý rok) netřídilo tak právě na vesnicích a v chatových oblastech se třídilo důsledně, protože co se dá do plastů a papíru, ušetří místo v popelnici (a popelářům práci). Kapitační platbu jsem považoval a dodnes považuju za nesmysl. Sice to trochu utlumilo parazity (takové ty z rodinných domků, co házely odpad do kontejnerů pro paneláky), ale to je asi tak všechno.
Poplatek byl letos navýšen skoro všude, prý kvůli covid-19, lidi asi prostě vyhazujou moc roušek (neřeknou, že chtějí z něčeho vyrazit prachy a tohle je velmi snadné; nakolik je nesmyslné).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru