Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co říkáte na výsledek při žádosti o vydání rozhodnutí k Územnímu souhlasu pro umístění mobilheimu?

Odvolání jsem již "prošvihl", neboť na toto jsme měli pouze 14 dní od vydání rozhodnutí.
Vyřizování toho územního souhlasu nám prováděl, na základě naší plné moci, zkušený stavební technik (čka), takže skutečnost, že správce toku proti umístění stavby neměl námitky, jsme zjistili, až po následném předání kopií veškeré jeho dokumentace, žádostí a vyjádření, která nám předal po cca měsíci od vydání zamítavého rozhodnutí stavebního úřadu.
Pokud jsme jednali na stavebním úřadu osobně, před vydáním toho závěrečného rozhodnutí (byly potřebné podpisy žadatelů, neboť zdržováním předmětného řízení tím odborem ŽP o cca 2 měsíce, propadla plná moc tomu pověřenému technikovi), tak nás pracovník stavebního odboru úřadu informoval předem, že rozhodnutí bude zamítavé a argumentoval tím, že bude zamítnuto vzhledem k vydání vyjádření jejich vodoprávního oddělení.
A my, bohužel, tehdy nevěděli, že správce toku, tedy příslušné povodí, námitky nemělo. Takže jsme nemohli vyvolat spor.:-(
No a pokud jsme i nyní uvažovali o nějakém dalším postupu, bylo nám tím našim stavebním technikem (tedy techničkou) sděleno, že to nemá žádný význam.
To případné odvolání se totiž provádí podáním přes místní stavební odbor a pokud ona má zkušenosti, že to v podstatě nemá, v tomto stavu a ve zdejších podmínkách, jak u našeho Měst.Úř. tak u krajského, naději na úspěch.
Taky máme i dojem, že si "holky" moc nerozumí a ta na vodoprávním využila své "pravomoci" a příležitostné možnosti dané jí zákonem, aby celou akci naší techničce zkomplikovala a nám tuto akci zrušila.
O čemž celkem svědčí i to, že nejdříve zdržela celé řízení již tím, že požadovala dodatečné vyjádření od správce toku (což bych chápal, pokud by chtěla vydat vyjádření kladné a nechtěla mít za to plnou odpovědnost), ale nakonec, i přes toto kladné stanovisko správce toku, vydala ona stanovisko zamítavé. To zamítavé rozhodnutí nakonec mohla dát i bez toho zdržování a dodatečně vyžádaného vyjádření toho správce toku.
Jak se říká " dej ... moc a on jí využije". Většinou bohužel k "prospěchu svému".3-[
Jak říkáš, možná kdybychom s ní jednali osobně a použili ten případný, Tebou zmiňovaný "obolus", mohlo to dopadnout jinak.
Ovšem toto já neumím, nikdy v životě jsem toto nepoužil (možná ke své škodě).;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny