Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chůze je taky sport

Od pondělí se nemusí nosit při sportu roušky. Chůze je také úplně normální sport ve kterém probíhají i závody. Šlo by tedy tímto argumentovat, aby v podstatě nikdo nemusel venku nosit roušku, nebo je to nějak ošetřeno?
Sám toho zneužívat nehodlám, jen mě to zaujalo.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vycházková chůze určitě není sport. Přesun odněkud někam taky není sport. Pokud budeš ve sportovním…
Prasak 21.03.2021 00:05
Prasak
Vycházková chůze určitě není sport. Až budeš po infarktu a vlastnit astma, nebo po operaci kyčle ta…
čumil old 21.03.2021 18:39
čumil old
To nerozporuji, ale mladý zdravý jedinec s tisícem výmluv bude v očích policajtů určitě velmi přesvě… nový
Prasak 21.03.2021 21:52
Prasak
Samozrejme, ze chuze je taky sport. Asi takhle - ciste formalne je toto opatreni nevymahatelne. Opra…
re4zon 21.03.2021 01:23
re4zon
A nejlepší je pak závěr, když dojde na kompenzace, tak bambula (nebo kdo to byl) řekne, že obchody z… poslední
ml1 07.04.2021 13:55
ml1
Celá ta komedie s rouškami na ulici je úplně mimo. Chůze je samozřejmě taky sport. nový
Debil 22.03.2021 14:33
Debil
Hlavní je mít nasazené číslo závodníka. A jelikož si vysílený tak už neběží ale pouze jdeš, přece te… nový
nerady 22.03.2021 19:43
nerady
Je to prostě děsný zmatek. Stejně tak je možné mít v ruce klobásu a pivo a "občerstvovat" se po cvel… nový
ml1 07.04.2021 13:50
ml1

Vycházková chůze určitě není sport. Přesun odněkud někam taky není sport.
Pokud budeš ve sportovním oblečení na běžecké trati trénovat závodní chůzi, tak tam tě policajti asi prudit nebudou. Nebo myslíš, že jsou policajti až takoví idioti?

Samozrejme, ze chuze je taky sport. Asi takhle - ciste formalne je toto opatreni nevymahatelne. Opravdu nikomu neni nic do toho, jak sportujes, co mas na sobe nebo co neses v ruce. Kdyz vis jak na to, odargumentujes si cokoliv. Presumpce neviny stale existuje, tobe staci tvrzeni ze sportujes, dokazovat opak musi protistrana. V praxi to je ovsem jinak. Tim ze te uniformovani ocasove zcela nezakonne serezou pocinaje, a tim ze jim takovy zakrok kontrolni organy podrzi konce. A kdyby to nekdo dostal az k soudu, tak ten s nimi bude taky jedna ruka.
Opatreni funguje na jednoduchem pricipu - temer nikdo neni dostatecne inteligentni a pravne vzdelan, aby vedel jak legalne "porusovat". Ten kdo je zase neni motivovan to resit, protoze ma jine veci na praci. A zbytek se deli na dva tabory - jednem je to jedno a dodrzovat budou v ramci rozumnych mezi cokoliv, druzi budou nadsene tleskat i kdyby dostali rozkazem skok z mostu.

A nejlepší je pak závěr, když dojde na kompenzace, tak bambula (nebo kdo to byl) řekne, že obchody zavřely dobrovolně na základě nějakého nezákonného zákazu ministerstva zdravotnictví, které takový zákaz nemůže dávat celostátně bla bla bla.
Takže zatímco my tady řešíme takové koniny támhle si ministři lítají do afriky a miliardáři skáčou z vrtulníků na Aljašce (přes kolik okresů je Aljaška?...).

Je to prostě děsný zmatek. Stejně tak je možné mít v ruce klobásu a pivo a "občerstvovat" se po cvelou dobu (roušku je možné sundat na dobu konzumace nebo občerstvení). Chůze je sport a určitě by tím šlo argumentovat (jdu pěšky namísto abych jel MHD tak sportuju), ale je otázkou, nakolik by to bylo někomu platné.
Přes ten zmatek vlastně ani nevím, kde se roušky kromě MHD a uzavřených prostor mají nosit. Měl jsem za to, že venku se nosit nemusí. Ale tím jak to nesleduju, tak nemám moc přehled co byly jen návrhy a co bylo schválené, oni to v médiích příliš nerozlišují.
Mimochodem jsem se za celou dobu nesetkal s tím, že by někdo dodržoval 2 metry, je to prostě moc. Vloni jsem byl v Itálii (dovolená byla zařízená i zaplacená před pandemií a náhodou to vyšlo), tam byl předepsaný metr a kupodivu to dodržovali, ale dva metry neni šance.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru