Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem parkovací stání

Dobrý den,
mám zažádáno o stavební povolení na nadstavbu rodinného domku (byt 110m2) stavební úřad po mně chce potvrzení o "úpravu výpočtu parkovacích míst". Ulice je slepá, my bydlíme na konci a nikdy se žádný výpočet ohledně parkovacích míst na této ulici nedělal. Můžete, prosím, poradit ?
Děkuji

Předmět Autor Datum
Byt nad 100 m2 by měl mít zajištěna dvě parkovací místa. A obávám se, že místo na ulici se nepočítá…
Wikan 23.03.2021 10:40
Wikan
Souhlas s Wikanem. Ještě si zjisti jak velké má být parkovací stání aby si pak kvůli 0,5 m neměl zas… poslední
nerady 23.03.2021 18:54
nerady
Odpíš im - na vlastnom pozemku - dvor 200m2 - čo ešte chcete viac? Podľa mňa - je to zbytočná buzerá… nový
yYy 23.03.2021 12:06
yYy
Obytná budova je typ obydlí, které je svou charakteristikou a vlastnostmi postaveno pro lidi. Poskyt… nový
Kurt 23.03.2021 13:41
Kurt
moc děkuji, já jsem úplně v koncích, nejhorší je že ta žádost tam leží od 15.prosince minulého roku.… nový
nadena 23.03.2021 15:13
nadena
Já jen pro jistotu, kdyby snad chtěli ta parkovací místa vidět, upozorním na judikát NSS: I. Požada… nový
Kurt 23.03.2021 15:18
Kurt

Souhlas s Wikanem. Ještě si zjisti jak velké má být parkovací stání aby si pak kvůli 0,5 m neměl zase problémy. Ono se to všechno odvíjí od schváleného územního plánu. Ten by měla mít obec či město k nahlédnutí.

Odpíš im - na vlastnom pozemku - dvor 200m2 - čo ešte chcete viac?
Podľa mňa - je to zbytočná buzerácia - veď im sa stačí pozrieť do katastrálnej mapy a uvidia hneď, koľko m2 má pozemok.
ňMimochodom - požiadavka na parkovacie miesta sa týka OBYTNÝCH domov a nie rodinného domu. Na stavebnom úrade asi vysvetľujú zákony podľa seba - ako im to vyhovuje.
Mimochodom - tu https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2006-183#cast4-hlava1 nie je ani slovo o podmienke na parkovacie miesta. Výpočty parkovacích miest sa realizujú pre obytné budovy, obytné domy, paneláky, komerčné budovy, obchody, ale NIE pre rodinné domy, pretože tie stoja na nejakom súkromnom pozemku.

Obytná budova je typ obydlí, které je svou charakteristikou a vlastnostmi postaveno pro lidi. Poskytuje přístřeší a ochranu lidem. Obytnou budovou je míněn takový objekt, který má min. 2/3 celkové plochy určené k bydlení. Aby obytná budova vyhovovala podmínkám pro bydlení, musí splňovat normy. Podle členů domácností norma ČSN 73 4301 člení byty do různých kategorií. Obytné budovy se dělí na rodinné domy, bytové domy.

moc děkuji, já jsem úplně v koncích, nejhorší je že ta žádost tam leží od 15.prosince minulého roku. kolem 20.ledna t.r. chtěli doplnit podpisy souseda (jsme slepá ulice a souseda máme jednoho) na všechny listy projektové dokumentace, soused na každý list dal podpis a souhlasím, aby bylo všechno OK, podáno znovu na stav.úřad. 17.2. naivně jsem si myslela, že když už tu žádost tam jednou měli bude to hned, poslala jsem dotaz jak to vypadá 15.března, přišlo mi že vypisují řízení na obsazení míst, že jim chybí 2lidé a že je covid a že doba je těžká, podepsáno vedoucím. No a včera jsem dostala to co jsem dostala - parkovací stání -. Omlouvám se že tu otravuju, ale jsem plná emocí
a ty zákony pro lidi - už se mi tisknou :-)
díky ještě jednou :-)

Já jen pro jistotu, kdyby snad chtěli ta parkovací místa vidět, upozorním na judikát NSS:

I. Požadavky na umístění odstavných a parkovacích stání u staveb pro bydlení ve smyslu § 20 odst. 5 písm. a) vyhlášky č. 501/2006 Sb., o obecných požadavcích na využívání území, jsou naplněny pouhou existencí prostoru pro ně, ať již přímo na stavebním pozemku či pozemcích dalších (viz § 10 odst. 2 vyhlášky č. 137/1998 Sb., o obecných technických požadavcích na výstavbu). Tato stání nemusí být stavebně upravena, když v tomto směru záleží jen na výši komfortu, s jakým je stavebník spojuje. Lze tak parkovat i přímo na trávě. Ostatně podle § 2 odst. 1 písm. c) stavebního zákona z roku 2006 jsou i pozemkové parcely, a to zpravidla pod společným oplocením či tvořící souvislý celek s obytnými a hospodářskými budovami, zastavěným stavebním pozemkem.

https://sbirka.nssoud.cz/cz/uzemni-rizeni-umisteni-stavby-parkovaci-a-odstavna-stani-zastineni-sousedni-stavby.p2753.html

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru