Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Porušení a nucení porušení covid nařízení ze strany zaměstnavatele

Ano chybí záměrně, pokud je ale nutný k odpovědi..:
- pozitivní vedoucí, který je denně v kontaktu s námi ostatními, i bez roušky ve společné jídelně, hygieně nepředal žádné rizikové kontakty (pravděpodobně po domluvě s vedením firmy)
- zaměstnanec včera odešel dobrovolně s příznaky na test a do karantény
- dnes několik zaměstnanců odešlo do karantény a na pcr test z dnešního pozitivního firemního antigenního testování (blízký kontakt s námi)
- stáhnutí zaměstnance z karantény do práce před uplynutím karanténní doby (cca 3 dny)
A ostatní, kteří už měli být skrz přímý kontakt s nakaženým v karanténě (pravděpodobně nakažených bude půlka oddělení) skrz postoj firmy čekají na pcr ostatních, kde pokud někdo další "bude" dle slov vedení firmy, tak si hodíme týden preventivní karantény. Zase vycucané z prstu, pokud se nemýlím je 14 dní. Slova vedení, když jsme žádali o informace co se bude dít, byla. Je pozitivní a co jako? Všechny to sere, máme tedy odejít do karantény a řešit to individuálně s doktorem, nebo co dělat? A co nám hrozí, děkuji. Pokud je náš úsudek správný, něco nám hrozí spíš když do karantény nepůjdeme, tedy jít proti vedení firmy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny