Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak velká smí být přirážka?

Dobrý den, nedávno jsem si předobjednal grafickou kartu RTX 3060 a Alza mi tam hodila úplně nesmyslnou cenu 100 tisíc Kč. Ptal jsem se jich zda tu cenu opraví a oni na to, že cena je správná. To už levněji seženu z bazaru. Jak je možné, že z karty, která má stát 8-15 tisíc Kč udělali 100k. Je to vůbec legální tolik zvýšit přirážku?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Cenu určuje trh, když to někdo za 100 litrů koupí, tak to za ně budou prodávat. Pokud nabídka vázne… nový
ml1 14.05.2021 14:10
ml1
A to jsem zapomněl zmínit jejich fantastický web, jakoby chtěli odradit každého, kdo sse tam snaží n… poslední
ml1 24.05.2021 17:24
ml1

Cenu určuje trh, když to někdo za 100 litrů koupí, tak to za ně budou prodávat. Pokud nabídka vázne za poptávkou (což vzhledem k ústupu těžařské vlny je podivné), tak se to na cenách projeví.
V alze nakupuju dost nerad, nevim jak je to teď po uvolnění, ale předtím stát frontu od Vltavy na frontu na frontu k platebnímu automatu a pak čekat 20 minut než objednávku vyřídí (přitom poslouchat ten jejich slabomyslnej rozhlas), to je fakt vrchol nákupního zážitku (customer experience). Dřív jsem tam nakupoval, protože měli většinu zboží okamžitě a nevycházeli tak draze. Teď se jim spíš vyhybám, bývají dražší (mnohdy i víc, než zanedbatelně - mám-li si vybrat, jestli za SD kartu dát 399 nebo 199, hádejte, co zvolim; obvykle je ale rozdí jen v desítkách procent), s tou dostupností to taky neni tak růžové. A dorazili to poplatkem za doručení jinam než do holešovic (to co píšu je možná právě důsledkem toho poplatku, zatímco v holešovicích je hlava na hlavě, na ostatních pobočkách se prodavači koušou nudou). Poslední dobou jsem několikrát nakoupil v mironetu (na chodově i na invalidovně) a pokaždé to plynule odsejpalo; rozhodně tam nebylo prázdno, lidi přicházeli a odcházeli, ale obsluha to stíhala, že se netvořila fronta.

A to jsem zapomněl zmínit jejich fantastický web, jakoby chtěli odradit každého, kdo sse tam snaží nakoupit. Ale co nadělám, občas potřebuju něco nutně (a pokud to nemají zrovna o víc jak 10% dražší, připlatim si), nebo mají něco náhodou levnější (a peníze jsou až na prvním místě), tak to holt musím vydržet. Ale na mém žebříčku hodnocení je alza prostě nejhorší z počítačových obchodů, kde nakupuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru