Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Prodej auta na náhradní díly

Dobrý den, prodal jsem své auto na náhradní díly. S popisem technického stavu jako nepojízdné a jako soubor funkčních a nefunkčních dílů. O všem byl kupující informován a tedy auto koupil. Dneska mi volal že chce auto vrátit protože je tam údajně převařený VIN kod což mi nesedí když jsem dělal evidenčku a STK tak mi o tom žádný technik nic neřekl. Chtěl jsem kupujícímu navrhnout že se na to podíváme s mechanikem a tu evidenční kontrolu udělat za něj ale začal být arogantní a křičet do telefonu. Nemám problém mu danou částku vrátit a tím souhlasit s odstupem od kupní smlouvy ale zároven po sobě nenechám křičet nebo si nadávat.

V občanském zákoníku se píše : Důvody pro odstoupení od kupní smlouvy automobilu
automobil má vadu, která trvale znemožňuje využití vozidla pro účely, pro které byl vůz zakoupen(zakoupen byl na náhradní díly)

prodávající u reklamovaného vozidla není schopen opravit vadu do 30 dnů, pak se závada považuje za neodstranitelnou

Chtěl bych se proto zeptat zda má kupující nárok na odstoupení od smlouvy když by se prokázalo že bylo s VIN kodem skutečně manipulováno? Já čisté svědomí mám ale pokud se bude chovat i osobně tak neslušně jako po telefonu tak bych mu ty peníze nejraději nedal. Vše se dá řešit s klidem.

Děkuji za odpověd.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny